‘Glaasje op’: lekker voor de lust, maar absoluut niet voor de potentie

‘Hij kan niet met en niet zonder’. Dat geldt voor veel mannen met betrekking tot seks en drank.

Met een borrel in hun lijf durven ze meer en voelen ze meer, waardoor er makkelijker en sneller tot een vrijpartij wordt over gegaan.

Maar op zekere leeftijd beginnen de glaasjes te tellen. En wel de verkeerde kant op.

Want alcohol veroorzaakt veel erectieproblemen………….

Een onderzoek, waarover The Daily Mail bericht, onder 4500 mannen toont aan dat velen van hen in stilte lijden, met verwoestende gevolgen voor het gevoel van eigenwaarde en de relatie. Hun vrouwen denken meestal dat hij haar niet meer aantrekkelijk vindt.

De helft van alle mannen heeft tijdens zijn leven weleens last van ‘een slappe jongen’. 19% heeft moeite om op een nuchtere avond te vrijen. Bijna eenderde ondervindt echter problemen na een alcoholisch avondje uit.

Seksuele problemen knagen aan het mannelijk zelfvertrouwen. Tweederde van de getrouwde heren weigert de kwestie te bespreken met zijn arts. 1 op de 8 wil er sowieso met helemaal niemand over praten.

“Stigma, schaamte, bang voor de reactie van de partner, zelfs ontkenning, zijn belangrijke redenen om het niet te vertellen”, vertelt de Britse seksuoloog Colm O’Mahony van Chester Hospital.

“Velen lijden in stilte, in de overtuiging dat het probleem van voorbijgaande aard is en dat er geen hulp beschikbaar is. Door het op te lossen, is de verandering in de houding van de man nochtans drastisch. De vrouw heeft haar vrolijke, vriendelijke man terug in plaats van die stugge, chagrijnige kerel”.

Erectieproblemen komen het meest voor bij mannen 45+. Oorzaken zijn: alcohol, roken, stress, medicijnen en geblokkeerde slagaders. Vroegtijdige ejaculatie treft vooral jongere mannen, als gevolg van te grote opwinding in combinatie met stress.

Lees ook:Beetje alcohol best goed voor de bedlol
Lees ook:Vrouwen winden zich niet zo op over seksuele problemen
Lees ook:Jongens reageren examenstress af met seks
Lees ook:Vaginisme: veel vrouwen lijden in stilte
Lees ook:Groot deel Britse mannen wil geen seks meer

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Glaasje op’: lekker voor de lust, maar absoluut niet voor de potentie

  1. Pingback: Uiteindelijk is seks zonder alcohol toch lekkerder | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>