Wat maakte meer indruk: 1ste zoen of ontmaagding?

Een goede zoen werkt als een soort van drugs: je gaat je er ‘hemels’ van voelen.

De ontmaagding kan echter ~vooral bij vrouwen~ een gevoel opleveren van ‘getver, is dat nou alles?’

De meeste mensen weten nog 90% van de details van hun eerste zoen.

Van hun eerste keer seks herinneren ze zich veel minder………..

Onderzoekster Sheril Kirshenbaum legde de magnetische stromen in de hersenen van mannen en vrouwen vast, tijdens het kijken naar foto’s van kussende paren. Ze leidt daaruit af dat zoenen vrouwen helpt beslissen of de man in kwestie de geschikte persoon is om een gezin mee te starten.

Dames kussen ook liever dan mannen, maar vaak zijn ze hierdoor minder bevredigd dan gehoopt. Sheril Kirshenbaum werkt aan haar boek ‘The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us’.

Daarin vertelt ze o.a. dat mannen een zoen niet als doel op zich zien maar als een mogelijk middel om de kans op seks te vergroten. Een dame probeert haar relatie te beoordelen op basis van een kus, dit leidt vaak tot miscommunicatie tussen partners.

Mannen zijn agressievere zoeners. Ze proberen met een tongzoen een ‘testosteronbom’ los te laten op hun partner. Dit hormoon kan een vrouw verliefd doen worden. In haar boek gaat Kirschenbaum op zoek naar de oorsprong van de ‘natte zoen’, die 3500 jaar geleden in India voor het eerst werd gesignaleerd.

Overigens is er iets dat vrouwen nog memorabeler vinden dan hun eerste kus: het betreft jawel…….. hun eerste paar schoenen!

Illustratie: ook singer/songwriter Lady GaGa herself meldt in haar lied ‘First Time Sex’ dat ze er op dat moment nog niet klaar voor was.

Lees ook:Kim Holland schrijft seksboek voor mannen
Lees ook:Hoe meer activiteit overdag, hoe meer activiteit tussen de lakens?
Lees ook:Jonge mensen van nu positiever over hun ontmaagding dan hun ouders
Lees ook:Het Orgasme van Goedele Liekens
Lees ook:Minder calorieën geeft betere seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>