Mannen: blijf slank, dan is je penis langer!

Afgelopen week was ie weer even terug van weggeweest: de aloude discussie rond de grootte van ‘s mans roede.

Een Amerikaanse schreef een in haar land omstreden boek, waarin ze o.a. de verschillende rassen en bijbehorende penissen langs de meetlatlegt.

En ja het cliché wordt bevestigd: de zwarte man wint qua afmetingen.

Eerder onderzoek toonde al eens aan dat homomannen gemiddeld groter geschapen zijn dan heteromannen. Bedenk dat voordat je weer eens iemand ‘uitscheldt’ voor homo.

Voorts bracht targetmap.com de afmetingen op wereldschaal in kaart. In Afrika zijn de heren het ruimst bemeten. Bekijk de kaart maar eens.

Dat leverde kortom weer veel gelul op over ‘does size matter?’ enzo. Maar wat veel mannen vergeten, is het zogenaamde ‘point of view’.

In de filmwereld afgekort tot POV. Dat wil zeggen dat als je vanuit je eigen standpunt naar beneden je edele delen beschouwt, deze altijd kleiner lijken dan als je het zaakje recht van voren ziet. Dat geldt dus voor de vergelijking van mannen onderling, maar ook voor de vrouw in kweste, die er 9 van de 10x best wel raad mee weet.

En dan hebben we hier in de Westerse wereld ook nog eens te maken met veel overgewicht. Dat zorgt ervoor dat de penis krimpt…………

Algemeen geldt: hoe dikker de man, hoe korter de penisschacht lijkt door de opslag van vet. Aangezien gewichttoename vaak voorkomt bij het ouder worden, is dit vaker het geval bij 40+ mannen.

“Het gebeurt zelfs dat het vet de penis als het ware begraaft. Het is een goede motivatie voor mijn patiënten met overgewicht om gewicht te verliezen: hun penis zal weer groter lijken. Het kan toch algauw een paar centimeter schelen”, zegt co-directeur Ronald Tamler van het Men’s Health Program in het Mont Sinai Ziekenhuis in New York.

Naast deze omkeerbare verkleining, ondergaat de verouderende penis ook een werkelijke en onomkeerbare verkleining. Dit gebeurt zowel in de lengte als in de dikte. Geen dramatische veranderingen, maar wel merkbaar. Samen met de penis, krimpen ook de testikels. Dit gebeurt eveneens vanaf 40-jarige leeftijd.

Naast een reële kijk houden, is van belang: een gezond lijf zonder overgewicht en de creativiteit om leuke dingen te doen met het aantal centimeters waar de natuur je mee uitgerust heeft. Prettig weekend nog!

Lees ook:Het ‘kleine penis syndroom’ zit tussen ‘s mans oren en niet tussen zijn benen
Lees ook:Waarom je beter maar wel seks kunt hebben voor het huwelijk
Lees ook:Dikke mensen hebben lager libido en komen minder vaak klaar
Lees ook:Alarm: de penis krimpt!
Lees ook:Als je je piemel niet meer kunt zien, krijg je em ook niet meer omhoog

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen: blijf slank, dan is je penis langer!

  1. Tom

    Ach dit is allemaal al zo vaak gezegt, de maat, wat je er mee kan, ik heb de dames nog nooit horen klagen het is wat je er samen van maakt!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Tips voor mannen met het ‘kleine penis syndroom’ | Seks

  3. Pingback: Dikke mensen hebben lager libido en komen minder vaak klaar | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>