Verschil seksbeleving man-vrouw, uitgelegd door een transseksueel // Lijf & Leden

v-m-orgasmeEr valt veel te zeggen over verschillen in seksbeleving en -behoeftes tussen mannen en vrouwen.

Maar voor iedereen, zelfs voor wetenschappers, blijft zoiets gissen.

Gewoonweg omdat ze zelf ófwel man ófwel vrouw zijn.

Eigenlijk kunnen dus alleen transseksuelen tot in de finesses over die verschillen spreken, omdat zij de unieke ervaringen aan den lijve ondervonden van het zowel man als vrouw zijn……….

De Vlaamse Che Dansart (schuilnaam) ‘hing 54 jaar lang rond’ in een mannenlichaam, voordat ze transformeerde naar vrouw. Ze was een man die een carrière had opgebouwd, een redelijk bekend cineast.

Toch wierp Che alles in de strijd om vrouw te worden. “Als man was ik zogezegd wijs, gerespecteerd. Ik weet dat anderen het niet echt kunnen begrijpen. Maar transseksualiteit is iets dat aan je knaagt, als een onweerstaanbare drive waar je op een gegeven moment alles voor over hebt.”

Als transseksueel kan zij dus als geen ander aangeven wat het grote verschil is in seks als man (voorheen) en seks als vrouw (nu).

“Voor een vrouw heeft seksualiteit in ieder geval meer gevoelsmatige implicaties dan voor een man. Een man kan bij wijze van spreken van de ene hoer naar de andere gaan, een vrouw zit zo niet in elkaar. Dat heeft volgens mij ook veel met hormonen te maken. Testosteron is gewoon helemaal anders, veel harder. Ook meer prestatiegericht. Vandaar dat een man zich na een orgasme dikwijls afwendt, na dat hoogtepunt hoeft het voor hem niet meer. De ontploffing is gebeurd. Een vrouwelijk orgasme is voor mij veel zachter en toch heel sterk, dat komt in golven. Een vrouw voelt dat ook doorheen haar hele lijf, haar hele zijn is erbij betrokken. Als man voelde ik dat enkel in mijn penis en in mijn kop.”

Che Dansart verwerkte zijn / haar ervaringen in het ‘Handboekje voor de transseksuele vrouw.’ Het  is alleen digitaal verkrijgbaar. Op haar website is een gratis pdf-versie te downloaden.

Bron: Apache.be

Lees ook:Het meisje van de sekslijn
Lees ook:Vrouw zet giga porno-verzameling van ex op Marktplaats
Lees ook:Vrouwen over seks met mannen die een micro-penis hebben
Lees ook:Advocate mag VAGINA nummerplaat op haar Porsche laten zitten
Lees ook:Keniaanse vrouw ‘snoeit’ penis van haar man, omdat ze die te groot vindt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verschil seksbeleving man-vrouw, uitgelegd door een transseksueel

  1. Jan

    Dus het orgasme dat hij beleefde als man (die zich niet prettig voelde met zijn seksualiteit), staat model voor het orgasme van de man in het algemeen?
    Freaky conclusie…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>