De veelkleurigheid van vrouwen: clitorale, vaginale én G-spot orgasmes

Ook afgelopen week bleek uit onderzoek weer dat vrouwen in bed grag wat meer kwaliteit zouden wensen.

Voor hen is seks zoveel meer dan recht op en neer.

Liever 1x in de week geweldige seks, dan 3x in de week oppervlakkige.

Ook al durven veel dames het niet hardop en rechtuit te zeggen, maar de meesten willen graag wat meer van ‘kissing en petting’.

Vaker orale seks dus en streling van de bijzondere vrouwelijke plekjes.

Je zou kunnen zeggen dat de clitoris het epicentrum van de vrouwelijke seksualiteit is.

Deze is veel groter dan alleen het kleine gevoelige glansje, dat eigenlijk het topje is, in de vulva. Zonder clitoris geen vaginaal orgasme. Het heeft uitlopers naar de gehele pelvis-zône en volgens sommige wetenschappers ook naar de G-spot…………………

Anderen ontkennen het bestaan van deze G-spot, omdat het geen aparte anatomische structuur zou hebben. Het veelbesproken en bediscusseerde plekje is vernoemd naar de Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg, die deze erogene zone voor het eerste beschreef in 1950. Het gedeelte voelt als een ribbelig stukje, zo’n 5 centimeter diep de vagina in, aan de kant van de buik. In een eerder bericht schreven we reeds ‘een routbeschrijving’ hoe je bij bij jezelf of bij je vriendin het plekje kunt spotten.

Er zijn ook speciale (door vrouwen ontworpen) vibrators die erop gemaakt zijn die spot te bereiiken en te stimuleren. Dit spons-achtig stukje weefsel vult zich met vocht naarmate se opwinding groter wordt. Er moet dus al enige opwinding aanwezig zijn, vóórdat je deze erogene zone stimuleert. Een klein percentage vrouwen kan een orgasme krijgen via stimulering ervan. De bekkenzenuw heeft veel invloed op de intensiteit van dit orgasme. Deze zenuw verbindt de G-spot met de zenuwknopen van de ruggengraat en bovenbuik en is moeilijk te beheersen. Daarom kunnen vrouwen een G-spot orgasme moeilijker controleren dan een clitoraal orgasme.

Ook voelt zo’n orgasme anders. Een orgasme dat krijgt na stimulering van de clitoris geeft een elektrisch-achtige, naar een snelle piek oplopende spanning, die daarna weer wegebt, maar waar je nog wel een hele tijd van kunt nagenieten. Een orgasme via de G-spot breidt zich veel langzamer uit, is meer gedempt, maar voelt wel dieper. Omdat het hoogtepunt langer laat op zich wachten en minder piekerig en heftig voelt, hebben vrouwen vaak niet door dat ze in staat zijn om via hun G-spot klaar te komen.

Dus, wat dat betreft: het is hetzelfde met alle andere experimenten op seksgebied. Doe het alleen of met een minnaar waar je je heel goed bij voelt en experimenteer ermee. Voor een G-spot orgasme moet je echt de tijd nemen, maar vrouwen die het hebben ervaren, voelen na die tijd letterlijk en figuurlijk vaak een nog diepere bevrediging dan anders.

Naast de G-spot is ook de vrouwelijke ejaculatie een controversieel onderwerp in de wetenschap. Er is meer onderzoek nodig om duidelijkheid te krijgen over dit fenomeen, maar dat ook vrouwen kunnen spuiten, is een feit. Het is dus geen pertinente onzin, wanneer je dit eens in een pornofilm voorbij ziet komen. Het wordt bereikt door stimulatie van de G-spot, dat een enzym bevat dat ook in mannelijke prostaatklieren wordt aangetroffen. Bij mannen produceren deze klieren vocht om de zaadcellen na ejaculatie in leven te houden. De aanwezigheid van zogenaamde prostaat-enzymen in de G-spot, kan wijzen op een vergelijkbare vochtproductie en zou de vrouwelijke ejaculatie kunnen verklaren. Het vrouwelijke ejaculatievocht is helder, kleurloos en geurloos en bevat net als bij het mannelijke vloeistofproduct van de prostaat het eiwit PSA.

En voor de heren die dit lezen en denken ‘poeh, poeh, wat een gedoe’, heb ik nog een belangrijke aanvulling. Een seksueel bevredigde vrouw wordt zichtbaar mooier en tevredener. Ze is een vamp aan je arm en een engel tussen de lakens!

Lees ook:De plek van de clitoris bepaalt of een vrouw vaginale orgasmes krijgt of niet
Lees ook:‘Er bestaat geen G spot. Er is een C spot, namelijk de clitoris’
Lees ook:De 8 soorten orgasmes van een vrouw
Lees ook:‘Stop de zoektocht naar de G-spot; stort je op de clitoris’
Lees ook:‘Een vaginaal orgasme bestaat niet’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De veelkleurigheid van vrouwen: clitorale, vaginale én G-spot orgasmes

 1. Melissa

  Ik moet zeggen dat de G-spot voor mij altijd een zeer prettig plekje is geweest. Als je het goed aanpakt, kom ik binnen een paar seconden hoor! En dat de echte G-spot niet bestaat en dat je geen orgasme kan krijgen door niet de klit te spelen geloof ik ook geen barst van. Als je het mij vraagt, ben je dan gewoon niet gevoelig genoeg. Ok, als je sex hebt zal het altijd dan wel wat langer duren eer je komt, maar kom op, da’s toch de pret van het hele festijn?Intiem met elkaar zijn en ervan genieten (dat vooral natuurlijk ;) ) Het verlicht ook flink wat spanning, trouwens

    /   Reply  / 
 2. Pingback: 10 vagina-feiten die elke vrouw zou moeten weten | Seks

 3. Pingback: De clitoris is het topje van de vulkaan | Seks

 4. Anne

  haha die foto!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>