Waarom vrouwen veel meer van ochtendseks zijn dan mannen

Vrouwen en mannen verschillen in hun biologische klok.

Die van vrouwen loopt 6 minuten sneller dan die van de man per dag.

Dat lijkt weinig, maar verklaart precies waarom zij geen puf meer heeft voor seks als ze samen met haar man naar bed gaat.

Echter: ochtendseks werkt voor veel vrouwen juist wel……….

Dat is de theorie van een onderzoeksteam van de Harvard Universiy onder leiding van Jeanne Duffy.

“We ontdekten dat de cyclus van de biologische klok gemiddeld 6 minuten korter is bij vrouwen dan bij mannen. Dat lijkt niet veel, maar vergelijk het met een horloge dat te snel loopt. Als je deze niet reset, wordt het verschil alsmaar groter omdat we de zon volgen en niet onze innerlijke cyclus van 25 uur. Dit verschil bij vrouwen wordt nog eens versterkt door zonlicht. Eenderde van de vrouwen heeft ook nog een innerlijke klok die zeer snel loopt, zodat ze een complete cyclus in minder dan 24 uur kunnen volmaken. Vooral voor vrouwen is het dus van belang om hun interne klok te verzetten.”

Vrouwen krijgen 50% vaker te maken met slaapproblemen, zeker doorslaapproblemen vroeg in de ochtend. Dit verklaart waarom veel vrouwen vroeg opstaan en mannen langer blijven liggen.

Ze kampen vaker met chronisch slaaptekort omdat ze toch proberen te vechten tegen hun andere slaapritme door ‘s avonds te veel te plannen en ‘s ochtends vervolgens te vroeg te ontwaken met het licht. Het natuurlijke instinct van veel vrouwen is vroeg naar bed, dus seks is het laatste waar ze dan aan denken ‘s avonds als ze al veel gedaan hebben en het laat is.

Wanneer de avond valt, wordt er een signaal naar de hersenen gestuurd, wat de productie van melatonine stimuleert en je je slaperig begint te voelen. Zonder externe prikkels, bedraagt de interne biologische klok van de meeste mensen 25 uur, terwijl we er dus maar 24 hebben.

Twee tips: regelmatig ‘met de kippen op stok’ en heren: vrouwen zijn vaak veel meer voor ochtendseks te porren dan voor avondseks. Dus als ze ‘s avonds vaak ‘Nee, nu niet, ik ben moe’ zegt, probeer het dan bij het krieken van de dag opnieuw!

En het is een gezonde start van de dag voor mannen en vrouwen. De Amerikaanse professor Debby Herbenick:

“In de ochtend seks hebben zorgt ervoor dat je lichaam het hormoon oxytocine aanmaakt. Dit hormoon geeft een goed gevoel en vergroot de hele dag de intimiteit tussen partners. Het maakt je mooier en versterkt je immuunsysteem door het niveau van IgA te verhogen, een antilichaam dat beschermt tegen infectie. Een vroege vrijpartij maakt ook chemische stoffen vrij die het niveau van oestrogeen verhogen. Oestrogeen zorgt er weer voor dat de tint en textuur van je huid mooier worden.”

Lees ook:Maak me maar wakker voor seks
Lees ook:Mannen die nageslacht willen, krijgen rammelende…………
Lees ook:Waarom mannen na de seks zo snel in slaap vallen
Lees ook:Meer overeenkomsten dan verschillen in masturbatie mannen en vrouwen
Lees ook:Vrouwen willen avondseks, mannen willen ochtendseks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>