De (spiegel)gladde venusheuvel blijft favoriet

Ondanks allerlei pogingen om schaamhaar weer ‘hip’ of ‘cult’ te maken, prefereert de meerderheid van de mannen en vrouwen een gladde schaamstreek.

De meestgebruikte methode daarvoor is nog steeds het mesje, hoewel waxen met een opmars bezig is……….

Tegenwoordig is het bijhouden van de venusheuvel voor de meeste jonge vrouwen vanzelfsprekend geworden en 82% à 88% doet dit dan ook regelmatig. Mannen houden het allemaal wat minder netjes bij, 10% van de mannen geeft aan zich nooit te ontharen.

Dit blijkt uit een onderzoekje van The Wax Bar. 

Het scheren of waxen van de intieme delen wordt voornamelijk uit esthetisch en hygiënisch oogpunt gedaan. De Nederlandse vrouw voelt zich daardoor verzorgd, mooi en sexy en heeft zo ook een fijner gevoel tijdens het vrijen. Mannen vinden een goed bijgehouden schaamstreek vaak mooier en aangenamer bij het vrijen. Volgens een kwart van de Nederlandse mannen zou hun bedpartner de schaamstreek zelfs vaker mogen laten waxen.

Het blijkt dat veel mensen een waxbehandeling van intieme delen toch nog eng vinden. Zo zijn vrouwen vooral bang dat zij tijdens een behandeling vervelende lichaamsgeurtjes hebben (30%). En een kwart van de ondervraagde dames geeft aan dat zij het vervelend vindt als de wax-professional hun (deels) naakte lichaam ziet. Mannen (watjes) zijn vooral bang voor de pijn, meer dan een kwart geeft aan dit vooruitzicht behoorlijk gênant te vinden.

Kortom: mannen en vrouwen zien elkaar van onderen op z’n minst graag verzorgd en mannen zien vrouwen zelfs het liefst met een zo glad mogelijke venusheuvel, waarbij de Brazilian Wax (kaal of met nog een tikkie gemodelleerd haar) nog steeds onverminderd populair is. Scheren met een nieuw scherp mesje van een goed merk is en blijft de huidvriendelijkste methode!

Lees ook:Schaamhaar is de lokdoos van het lichaam
Lees ook:4 op de 10 Nederlandse mannen scheert schaamhaar
Lees ook:De boyzilian en de bilnaad harsen zijn geen populaire karweitjes
Lees ook:Weg met haar!
Lees ook:Perfect driehoekje of streepje schaamhaar dankzij deze NL vinding

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De (spiegel)gladde venusheuvel blijft favoriet

  1. Pingback: Dames, doe dit uw vagina niet aan! | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>