Hoe zit dat nou met seks bedrijven en calorieën verbranden?

Het is nogal verwarrend. De ene keer verschijnen er berichten in de media dat seks een uitstekend middel is om gewicht kwijt te raken en te trainen: er is zelfs het woord ‘sexercise’ voor uitgevonden.

En een volgend moment lezen we weer dat het nogal tegenvalt met de lijfelijke lusten en de gunstige werking daarvan op de lijn.

Hoe zit dat nou? Uiteraard moet er vooraleerst wel even nagedacht worden. Het hangt er natuurlijk maar net van af wat, hoe lang en in welk standje je jezelf en je partner slingert.

Want van rustig onderop blijven liggen, valt natuurlijk geen hond af………..

Celeste Robb-Nicholson van de Harvard Medical School U.S.A. zet de feiten op een rij.

Tijdens de geslachtsgemeenschap klimt de hartslag bij mannen zelden boven 130 slagen per minuut en wordt er ongeveer 3,5 maal meer zuurstof verbrand dan tijdens de slaap. Dat is ongeveer 5 kcal energieverbruik per minuut.

Gewone seks kan je dus hooguit een lichte tot matig intensieve inspanning noemen. Niet indrukwekkend en dat wordt het nog minder wanneer je het zoals Robb-Nicholson vergelijkt met een rustig dansje, bladeren harken of een spelletje ping-pong.

Nu zijn langdurige inspanningen van een matige intensiteit wel gunstig voor de gezondheid. Maar seks een lange duurinspanning noemen, is de waarheid geweld aandoen, de uitzonderingen daargelaten.

“Mannen lijken meer energie te verbruiken door aan seks te denken of erover te praten dan door het te doen,” stelt Dr. Robb-Nicholson broodjenuchter vast. Hoe je het ook bekijkt: bezig zijn met seks is altijd goed . Want hoe meer energie men verbruikt hoe beter de energiebalans. Maak je echter van seks een echte duursport en daarvoor moet je toch echt wel met zin tweetjes zijn, dan kan het wel zeker zoden aan de dijk zetten. Of liever gezegd: zoden van de dijk afhalen. Het is dus maar net wat men onder seks verstaat en wie wie het ‘echte werk’ laat doen.

NB: Een half uur lang ‘De Italiaanse Kroonluchter‘ is topsport!

Lees ook:Het Journaal op z’n Grieks, met hardcore porno
Lees ook:Een echte Don Juan (Carlos) heeft seks met zeker 100 vrouwen gehad
Lees ook:50′ers van nu vrolijker over hun seksleven dan 30′ers
Lees ook:De wankband: al masturberend je telefoon opladen
Lees ook:Tantra-seks: spiritueel klaarkomen met je ‘innerlijke fluit’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>