Klaarkomen in de PET-scanner bij Prof. Holstege

Professor Gert Holstege van het centrum voor Uroneurologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen praat donderdag over zijn onderzoek op de publieksdag van de Hersenstichting in Utrecht.

Hij heeft niet alleen kattenhersenen onderzocht, maar ook die van mensen. Zo keek hij wat er in de hersenen gebeurt bij een orgasme………….

Dat deed hij door heteroseksuele mannen en vrouwen in een PET-scanner te leggen en hen door hun partner te laten stimuleren totdat ze klaarkwamen.

“Daaruit bleek dat bij het orgasme de linkerhersenhelft gedeactiveerd wordt en de rechterhersenhelft geactiveerd wordt. Vooral die deactivatie is interessant. Eigenlijk wil dat zeggen dat je tijdens de seks je gedachten los moet kunnen laten. Als je aan het bedenken bent wat je de volgende dag bij de supermarkt moet kopen, zal het niet werken”, aldus Holstege vandaag in De Telegraaf.

Deze wetenschap is interessant voor het denken over mogelijke oplossingen voor vrouwen die niet in staat zijn om een orgasme te krijgen. Dat komt mogelijk omdat ze niet in staat zijn om hun linkerhersenhelft als het ware los te laten.

Holstege was een tijdje geleden betrokken bij onderzoek naar een medicijn dat erg positief getest was. Door het medicijn zouden vrouwen die geen plezier hadden in seks, dat wel kunnen krijgen.

“Zo’n 18 tot 20% van de vrouwen lijdt aan Hypoactive Sexual Desire Disorder, HSDD. Dat wil zeggen dat ze geen interesse hebben in seks en dat als probleem ervaren”, legt Holstege uit. Hij zou gaan onderzoeken hoe dat medicijn werkt in de hersenen. Maar vlak voor het begin van de studie, werd het project al afgeblazen.

Holstege: “In Amerikaanse media was veel heisa ontstaan over het medicijn. Vooral uit religieus-ethische hoek. Of het wel verantwoord was dat vrouwen het zouden gebruiken. Dat vind ik zo’n onzin! Vrouwen hebben, net als mannen, toch ook gewoon recht op een fijn seksleven? Maar over Viagra hoor je niemand klagen.”

Lees ook:Vrouw komt niet klaar als ze iets anders aan d’r kop heeft
Lees ook:Klaarkomen in een MRI-scan van Universiteit Groningen levert nuttige ontdekking op
Lees ook:Hersenonderzoekster scant eigen orgasme
Lees ook:Wat een orgasme allemaal met de hersenen van een vrouw doet
Lees ook:Vrouwen komen door masturbatie anders klaar dan door seks met partner

1 Reacties // Reageer

One thought on “Klaarkomen in de PET-scanner bij Prof. Holstege

  1. Jan

    Discovery Channel Curiosity S01E03 “Why Is Sex Fun” behandeld het vrouwelijk orgasme ook zeer uitgebreid, en hierin is te zien dat de hersenen juist zeer actief worden.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Waarom willen vrouwen een designervagina terwijl grote schaamlippen lekkerder zijn? | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>