Echte mannen laten in movember snorren staan vanwege prostaatkankermaand

Nee, nee: geen typefout boven dit bericht. In navolging van de oktobermaand = borstkankermaand, wordt de maand november vanaf heden namelijk omgedoopt tot movember.

Dit is een combinatie van november en moustache en de beweging vraagt mannen over de hele wereld om volgende maand hun snorren te laten groeien…….

Met als doel aandacht te genereren en geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker. De begroeide bovenlip is natuurlijk wel weer eens wat anders dan de roze lintjes van Pink Ribbon.

De snorren van Movember verschenen voor het eerst in 2003 in Australië en momenteel zijn er campagnes in onder meer Engeland, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Finland, Nederland, België, Denemarken en Noorwegen. De Movember Shave Down in Utrecht op 31 oktober 2011 is het eerste officiële evenement in Nederland.

Via Movember.com kunnen mannen zich opgeven en zich aldaar laten sponsoren. Vorig jaar is op deze manier alleen al in Nederland 120 duizend euro voor het goede doel opgehaald. De opbrengst gaat geheel naar het NKI-AVL Fonds, dat onderzoek doet naar prostaatkanker, iets wat helaas nog niet altijd evenveel aandacht krijgt en te weinig besproken wordt.

Lees ook:Schaamhaar in DecemBeaver: met kerst staat er een leuk gazonnetje
Lees ook:Een schaamsnor mag ook heren. Daar worden vrouwen bij van!
Lees ook:Prostaatkanker-behandeling maakt penis maatje kleiner
Lees ook:Meer seks + veel overspel = minder risico prostaatkanker
Lees ook:Stop je snikkel in een ouwe sok en maak een selfie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>