TREND 2012: schaamhaar is terug van weg geweest!

Het schaamhaar was in het afgelopen decennium letterlijk haar waar je je voor diende te schamen. Vooral bij vrouwen was dat het geval.

Een gecoiffeerde ‘landingsbaan’ of speciale venusheuvel-coupe was nog net getolereerd, maar voor de rest werd ‘haar van onderen’ vreemd genoeg betiteld als vies, onverzorgd en niet sexy.

Ieder z’n smaak natuurlijk, maar de liefhebbers van de kale doos worden niet langer bediend: schaamhaar is terug van weg geweest……….

Zo wijst de avant-garde van dit moment uit.

Modellen in verschillende toonaangevende reclamecampagnes en tijdschriften worden weer afgebeeld met duidelijke toefjes en tapijtjes schaamhaar.

Op de wereldberoemde Pirelli kalender is te zien dat modellen als Lara Stone, Kate Moss en Isabeli Fontanti hun schaamhaar laten staan. Ook het volslanke model Crystal Renn liet in een fotoshoot voor Vogue haar grasmatje aan de wereld zien en met de meest recente campagne voor Versace maakt het Nederlandse model Saskia De Brauw alle tongen los vanwege (schaam)haar begroeiing.

Schaamhaar vierde in de jaren ’70, ’80 en ’90 hoogtij. Vanaf 2000 veranderde deze trend door de opkomst van de lage heupbroeken en doordat de porno-industrie vrouwen en veelal ook mannen tussen hun benen kaal en glimmend in beeld bracht. Overigens is het haar op onze geslachtsorganen daar ook niet helemaal voor niets bedacht door Moeder Natuur. De designervagina is dus zooo jaren ’10!

Lees ook:Een vrouw met schaamhaar in de Vogue!
Lees ook:Naakte man, compleet met klok- en hamerspel en schaamhaar in VOGUE
Lees ook:Schaamharige campagne van American Apparel
Lees ook:Van marmergladde vagina’s via de poezie-pruik naar schaamhaar in een dozie
Lees ook:Modemerk geeft ‘modellen’ schaamhaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “TREND 2012: schaamhaar is terug van weg geweest!

  1. drabaatlaat

    moraatloodt

      /   Reply  / 
  2. C

    Of het definitief een modetrend gaat worden, weet ik niet. Niet zeker tenminste. Ieder persoon ( man of vrouw ) bepaalt toch voor zichzelf hoe verzorgt ze willen lopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>