De G spot: vrouwen hebben em gevonden, maar de wetenschap nog niet

Hoewel wetenschappers er nog steeds niet in geslaagd zijn het bestaan van de G-spot aan te tonen, meldden reeds vele vrouwen wel degelijk te beschikken over een uiterst gevoelige zône, enige centimeters de vagina in…….

Onderzoekers van het Yale-New Haven Hospital in Connecticut, onder leiding van Dr Amichai Kilchevsky, hebben nu de bijna 100 publicaties van de afgelopen 60 jaar over dit onderwerp doorgespit. Hieronder vallen medische onderzoeken, casusrapporten en recensies. Over hun research is nu gepubliceerd in het ‘The Journal of Sexual Medicine’.

De berichtgeving in de (populaire) media is verwarrend, want vaak wordt naar dit verborgen gebiedje verwezen als naar de G-spot of G-plek (eerste letter van ‘ontdekker’ Dr Grafenberg), die bij stimulatie een extra dosis seksuele opwinding verschaft.

Tussen 1950 en 2011 zijn er officiële wetenschappelijke artikelen verschenen omtrent de functie van het sponsachtig aanvoelende vermeende onderdeel der vrouwelijke genitaliën.

Medische onderzoekers hebben hun best gedaan om de exacte plek in kaart te brengen, o.a. via biochemische markeringen en een reeks visualisatietechnieken. De verspreiding van zenuwen in de vagina kent wel onderlinge verschillen, maar deze is niet universeel.

Radiografische studies hebben al evenmin het bestaan van de G-plek bevestigd. Dat is wel het geval bij de clitoris, die cruciaal is voor het ontstaan van een vrouwelijk orgasme. Een studie uit 2010 toonde aan dat dit ‘genotsknopje’ tijdens seks zakt, zodat deze dichter bij de vaginale wand komt te zitten.

Uit peilingen blijkt dat de meerderheid van de vrouwen wel degelijk gelooft dat deze plek bestaat, hoewel ze die bij zichzelf niet precies kunnen aanwijzen. Sommigen beweren zelfs dat ze met voldoende stimulatie van de G-spot zelfs gaan ejaculeren.

In 2008 werd tijdens een onderzoek naar vrouwelijke orgasmes nog echografie ingezet. Deze toonde aan dat klaarkomende vrouwen dikker weefsel in het G-spotgebied hebben dan vrouwen die geen orgasme kregen. Desondanks troffen Kilchevsky en zijn team andere onderzoeken aan die deze bevinding weer onderuit haalden.

De wetenschappers blijven formeel: de G-spot is medisch niet aangetoond en vooral door de seksuele bevrijding van de jaren ’80 een mythisch fenomeen geworden. Dr Amichai Kilchevsky hoopt dat de uitkomst van zijn research de druk op vrouwen die niet tot orgasme kunnen komen, vermindert.

Maar zelfs hij geeft de hoop nog niet op en adviseert dat er door de wetenschap doorgezocht wordt naar deze veelbesproken erogene zône.

Lees ook:De 8 soorten orgasmes van een vrouw
Lees ook:Na de C-spot, G-spot en PS-spot is er ook nog de O-spot
Lees ook:‘Een vaginaal orgasme bestaat niet’
Lees ook:G-Spotting: ook op het IDFA
Lees ook:‘Stop de zoektocht naar de G-spot; stort je op de clitoris’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De G spot: vrouwen hebben em gevonden, maar de wetenschap nog niet

 1. Ray

  Er zijn nstuurlijk nog heel veel meer dingen die de WETENSCHAP niet kan aantonen.
  Dat wil nog niet zeggen dat het niet is.
  De wetenscap steld,maar moet eens beginnen vanaf nul en dan kijken wat er isn en dan onderzoeken waarom en hoe.

    /   Reply  / 
 2. NietMijnNaam

  Tis echt niet zo moeilijk om te vinden in mijn ervaring.
  Het zit aan de voorkant, ongeveer een paar centimeter naar binnen (zeg maar het tweede kootje van je wijsvingen).

  Voelt een beetje spons-achtig aan in tegenstelling tot de rest en is dikker als een vrouw opgewonden is (dus makkelijker te vinden).

  Maar ja, welke vrouw word opgewonden van een onderzoeker die een beetje in haar zit te wroeten. :P

  Hoe weet ik dit?, Zoek naar Female Orgasm Blackbook op google.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: De clitoris is het topje van de vulkaan | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>