Als de pollen rondvliegen stort het seksleven van hooikoorts-patiënten in

Misschien ben je ze de afgelopen week ook tegengekomen met dat fantastische weer: mensen die lopen te sniffen en het liefst zo snel mogelijk weer ergens binnen willen zijn.

Pollentijd en dus hebben hooikoortspatënten het zwaar.

Maar niet alleen de neusslijmvliezen worden getroffen door deze aandoening. Ook hun seksleven lijdt er danig onder……..

Zij die het hebben kunnen weinig lust opbrengen en partners van hooikoortspatiënten blijven meestal ook uit de buurt, concludeert Kleenex na een onderzoek.

62% heeft geen zin om iemand met waterige ogen, niesbuien en een lopende neus te kussen, laat staan: seks te hebben. Van de mensen die niets met hooikoortspatiënten te maken wil hebben, vindt 22% het zelfs onaangenaam om in hun buurt te zijn en een zelfde aantal wil niet bij hen slapen.

40% weigert een sniffende partner te kussen. 1 op de 5 patiënten heeft minder seks tijdens het pollenseizoen. Bij mannen heeft deze allergie nog meer invloed op het seksleven dan bij vrouwen.

Hooikoorts kan heel wat problemen veroorzaken. De helft van de patiënten voelt zich minder aantrekkelijk wanneer de symptomen weer opduiken. 34% schaamt zich over wat mensen zullen denken wanneer ze met een aanval kampen. Bij 87% beïnvloedt  dit de productiviteit op hun werk, en eenderde krijgt vaak het gevoel dat anderen vinden dat ze zich aanstellen.

Onderzoek uit 2009 toonde aan dat seks juist goed is tegen hooikoorts. Met name masturberen schijnt een goede remedie te zijn. Nou als je partner dan toch uit de buurt blijft……….

Lees ook:Masturberen voor hooikoorts-patientes
Lees ook:Titanium-generatie beleeft weer betere seks!
Lees ook:Kanker: een rotziekte die ook je seksleven verpest
Lees ook:Jonge mensen met hart-aandoeningen in de seksuele problemen
Lees ook:Vrouwen lullen niet over vaginale droogte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>