Sperma maakt blij én slim…

We blogden er al eerder over: sperma is goed is tegen depressie.  Nu is er een boek uit, dat deze stelling verder ondersteunt. Mannelijk zaad zou een een gunstige invloed op de intelligentie en het gemoed van vrouwen hebben.

Sperma bevat immers een reeks chemische stoffen die, zo wijst onderzoek uit, depressie tegengaan en de intelligentie bevorderen…

Jesse Bering schreef het boek ‘Why Is The Penis Shaped Like That?: And Other Reflections on Being Human’.

Het boek ondersteunt de stelling dat vrouwen die regelmatig seks hebben minder depressief en intelligenter zijn. En dan wel onveilige seks, want het gaat erom dat het sperma ongestoord zijn gang kan gaan in het vrouwenlichaam.

Sperma bevat naast angstremmende elementen ook nog andere stoffen die het humeur verbeteren: cortisol verhoogt behoefte aan genegenheid, estron verbetert het humeur, prolactine is een natuurlijk antidepressivum, melatonine bevordert de slaap en serotonine is een bekend antidepressivum.

Op basis van deze sperma-hormonen-mix komen wetenschappers tot de hypothese dat vrouwen die onveilige seks hebben minder depressief zijn dan anderen. Het onderzoek, gedaan onder 293  universiteitsstudentes, noemden we al eerder. De conclusie: vrouwen die zonder condoom vrijen neigen minder naar depressie dan zowel vrouwen die vrijen met condoom en vrouwen die geen seks hebben.

Maar er is een keerzijde! Het vrouwelijk lichaam maakt namelijk onderscheid tussen het zaad van een vaste partner en dat van andere mannen. Dat zorgt voor een onaangenaam neveneffect. Namelijk, vrouwen die regelmatig onveilige seks hebben met hun partner hebben als die relatie ten einde komt, een soort afkickverschijnselen. Ze raken dieper in depressie dan als ze veilig vreeën. Alsof het vrouwenlichaam de ‘bekende’  sperma (met alle bijbehorende hormonale oppeppertjes) mist.

Naast het opbeurende effect van sperma, is er ook onderzoek dat aantoont dat vrouwen die blootgesteld worden aan sperma beter presteren op kennistests en een hoger concentratievermogen hebben!

Lees ook:Amerikaanse wetenschap heeft blij sperma-schandaal
Lees ook:Vrouwen worden vrolijker van sperma
Lees ook:Gratis overnachten op Ibiza in een soa-appartement
Lees ook:Juist de macho-mannen doen het meest aan veilige seks
Lees ook:Zonder condoom is het bij de hoeren stukken duurder

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sperma maakt blij én slim…

  1. dac obdam

    dat is waar,spreek uit ervaring

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>