Het mysterie van de ODOL: oftewel de ochtend-erectie verklaard

Elke man heeft het sinds zijn puberteit mee: wakker worden met een erectie.

Door de heren zelf wel vaak als ODOL aangeduid. Namelijk de ontzettend dikke ochtend lul.

Hoewel dit voor moeilijke plasmomenten en gĂȘnante situaties kan zorgen, heeft dit fenomeen voordelen voor het mannenlijf…….

Een ochtenderectie is een onderdeel van de normale slaapcyclus en komt meerdere keren per nacht voor. Het brein ondergaat elke nacht verschillende slaapfases: dat gaat van een oppervlakkige non-REMslaap tot diepe slaap. Deze cyclus herhaalt zich gemiddeld 4x per nacht. Tijdens de REM-fase (rapid eye movement) droom je, maar vinden er ook lichamelijke veranderingen plaats.

Je brein blokkeert dan neurotransmitters, om te voorkomen dat je je dromen ook echt gaat uitvoeren. Een van deze stoffen is norepinefrine, die ook betrokken is bij de controle van erecties. Tijdens de REM-slaap neemt het niveau hiervan af, waardoor de bloedvaten verwijden, en er dus dus meer bloed naar de bloedvaten gaat, met als gevolg: ja een grote penis.

Een belangrijk proces in het lichaam omdat dit voor extra zuurstof in het bloed zorgt, wat schade aan de cellen helpt te herstellen. Omdat we vaak wakker worden tijdens de REM-fase, is de kans dus groot dat een man opstaat met een erectie.

Ook een volle blaas kan hiertoe bijdragen. Doordat deze groter wordt tijdens de nacht, stimuleert dit een bepaald gebied van de ruggengraat, wat een zogenaamde reflex-erectie kan veroorzaken. Dit heeft ook een belangrijke functie: het voorkomt dat je ‘s nachts in je bed plast.

Lees ook:Constante erectie na penis-tattoo
Lees ook:24 spuiten in je snikkel om een aanhoudende erectie kwijt te raken
Lees ook:Bij een vette pens doet de penis op den duur niet meer mee
Lees ook:Als ook de piemel een dagje ouder wordt….
Lees ook:Kijk hoe groot je erectie nog is als je 40, 50 en 60 bent!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>