Vrouwen spelen een belangrijke rol bij het bespreekbaar maken van erectieproblemen

Eerder vandaag meldden we over een onderzoek naar de tevredenheid en de kwaliteit van het seksleven van mensen boven de 50 jaar.

Kort samengevat komt het neer op het feit dat vrouwen behoorlijk tevreden zijn, ondanks de ‘problemen’ die hun mannen ondervinden.

Die laatsten zijn om die reden stukken minder content met de seks.

Vrouwen zwijgen hier begrijpelijk meestal over en mannen houden sowieso het liefst hun kaken op elkaar als het gaat over het falen van hun piemel.

Maar juist meer openheid op dit gebied zou voor weer meer vuurwerk kunnen zorgen…….

Zowel een gebrek aan libido als erectieproblemen kunnen duiden op hypogonadisme, een aandoening die zo’n 2% van de mannen tussen 40 en 79 jaar treft. Het wordt veroorzaakt door een te laag testosterongehalte en houdt verband met diabetes en hartziektes. Bijkomende symptomen zijn vaak depressies en gewichtstoename.

Volgens de ondervraagde vrouwen had meer dan 60% van de mannen enkele van deze symptomen, maar ruim tweederde had nog nooit van de aandoening gehoord.

Een kwart van hen bekende dat ze nooit zouden praten over seksuele problemen met hun partner, zelfs al zouden velen van hen willen dat hun man wat meer seksinteresse had.

“Vrouwen spelen een belangrijke rol in het overtuigen van mannen om naar een dokter te gaan”, zegt seksuoloog David Edwards. “Zij zouden hun mannen moeten confronteren met de beschamende aandoeningen, want ze kunnen ernstige gevolgen hebben als ze onbehandeld blijven. Daarom moeten ook vrouwen beter ingelicht worden over de symptomen van de erectieproblemen”, besluit hij.

Lees ook:Flink flossen voor een stijve leuter!
Lees ook:Erectieproblemen ‘groeien’ al naar gelang man meer medicijnen slikt
Lees ook:Vrouwelijke 50-plussers tevreden over seksleven, ondanks de ‘probleempjes’ van hun mannen
Lees ook:Mannen krijgen erectieproblemen van te weinig seks
Lees ook:Zonder seks lekker 100 jaar worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>