Continu orgasme syndroom is eigenlijk onrustig genitaal syndroom

Dat het last hebben van PSAS, in het Nederlands ook wel ‘Continu Orgasme Syndroom’, geenszins een grappige aandoening is, bewees laatst een patiënte die hier al jaren aan leed en een einde maakte aan haar leven.

Nederlands onderzoek wees een aantal jaren terug reeds uit dat het hebben van van onrustige vrouwelijke geslachtsdelen (bij mannnen komt de aandoening niet voor) gelinkt is aan het hebben van onrustige benen en een geprikkelde blaas………

Neuropsychiater Marcel Waldinger en zijn collega’s onderzochten 18 Nederlandse PSAS-patiëntes. Ze kregen verschillende medische onderzoeken zoals MRI-scans van hersenen en bekken.

Het bleek dat de meeste vrouwen ook last hadden van onrustige benen, symptomen van een overactieve blaas en spataderen in het bekken. Volgens Waldinger is PSAS dan ook een genitale vorm van Restless Legs, en zou men beter over rusteloos genitaal syndroom (RGS) spreken.

Mogelijk worden de klachten veroorzaakt door een aandoening (een sensorische neuropathie) van een korte dunne zenuw, de nervus dorsalis clitoridis. Deze zenuw ligt links en rechts naast de vagina en clitoris.

De gevoelens bestaan uit tintelingen, jeuk-achtige of golfachtige sensaties, kleine schokjes of krampen in of rondom de clitoris en vagina. Een belangrijk kenmerk van dit syndroom is dat seksueel contact niet tot een vermindering maar juist tot een verergering van de klachten leidt.

Lees ook:Allergisch voor je eigen sperma
Lees ook:Masturberen tegen rusteloze benen
Lees ook:Seksuele problemen bij het syndroom van Sjoegren
Lees ook:Als je PSAS hebt kom je continu klaar en dat is knap klote
Lees ook:Nederlandse vrouw heeft 6x per dag spontaan orgasme…… in haar voet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>