Behandeling tegen prostaatkanker doodt ook het seksleven

Operaties, bestralingen en hormoontherapieën om prostaatkanker te bestrijden, kunnen alledrie erectiestoornissen veroorzaken.

Soms is er sprake van permanente schade aan zenuwen. Soms is deze tijdelijk, maar zorgt de behandeling voor een psychologische drempel.

Tweederde van de patiënten gaf aan geen erectie meer te kunnen krijgen…..

Zo’n 160.000 Britse mannen hebben door de behandeling tegen prostaatkanker nauwelijks of geen seksleven meer. Gezien het toenemende aantal kankergevallen, zou dit getal in 2030 wel eens verdubbeld kunnen zijn. Dat blijkt uit cijfers van Macmillan Cancer Support.

Jane Maher van Macmillan Cancer Support zegt dat deze cijfers laten zien dat het op een groot probleem gaat waar niet voldoende aan gedaan wordt. “Velen kunnen geholpen worden met betere ondersteuning en door op tijd in te grijpen.”

De organisatie pleit voor gespecialiseerde verpleegkundigen en betere psychologische ondersteuning voor prostaatkankerpatiënten. Mannen zouden aangemoedigd moeten worden om hulp te zoeken bij hun huisarts als ze kampen met erectiestoornissen na de behandelingen

Lees ook:Prostaatkanker-behandeling maakt penis maatje kleiner
Lees ook:Besnijdenis helpt wellicht ook tegen prostaatkanker
Lees ook:Prostaatkanker mogelijk de schuld van de anticonceptiepil
Lees ook:Heren: de tomaat is top voor de prostaat!
Lees ook:Met Viagra loop je evengoed een blauwtje … bij jezelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>