Steeds meer jachtige mannen zien de boel hangen

Niet alle erectieproblemen kunnen worden verholpen door een blauw pilletje. Soms helpt dat tijdelijk, maar het kan ook gaan om bepaalde stoffien die het lichaam niet meer aanmaakt.

Door ons jachtige leven raken steeds meer mensen uitgeput met als resultaat een laag libido. Bij mannen is er sprake van een manopauze.

Vrouwen zwijgen er meestal over en mannen houden sowieso het liefst hun kaken op elkaar als het gaat over het falen van hun piemel. Maar juist meer openheid op dit gebied zou voor weer meer vuurwerk kunnen zorgen…….

Vrouwen hebben ook altijd de neiging om het probleem bij zichzelf te zoeken. ‘O jee, hij vindt mij niet meer aantrekkelijk’, terwijl de boosdoener vaak is het lage peil van testosteron bij de man.

“Mannen met een laag libido richten onbewust veel schade aan in hun relatie. De meeste die ik over de vloer krijg in mijn praktijk, huilen echter omdat ze niet begrijpen waarom ze geen zin meer hebben in seks”, aldus seksuoloog David Edwards. “Een patiënt zag zijn relatie zelfs op de klippen lopen omdat hij zijn vrouw niet kon plezieren in de slaapkamer. Zijn nieuwe vriendin stond ook op het punt om hem te verlaten, totdat hij hulp zocht.”

Het probleem heeft meestal een gecombineerde lichamelijke en psychische achtergrond. Ook bepaalde aandoeningen zoals diabetes en medicijnen zoals antidepressiva en angstremmers helpen mee de sexdrive te verminderen en/of geven erectieproblemen.

Edwards beklemtoont dat onze jachtige levensstijl de boosdoener is. “Steeds meer mensen hebben overgewicht en dat heeft een desastreuze werking op het testosterongehalte omdat dit hormoon geabsorbeerd wordt door het vet.” Uiteraard speelt ook leeftijd mee. “Rijpere mannen maken minder testosteron aan en sommigen van hen komen dan in de zogenaamde ‘manopause’ terecht, wat gepaard gaat met een laag libido.”

Malcolm Carruthers, directeur van The Centre for Men’s Health in Londen, behandelt al 25 jaar mannen met libidoproblemen. “Ik merk dat een testosterontekort heel veel voorkomt. De patiënten zijn ook steeds jonger. Vroeger hielp ik vooral 50′ers, nu zie ik ook 40′ers en zelfs 30′ers.”

Hij ziet eveneens het jachtige bestaan van nu met alle prikkels die daarbij horen als hoofdschuldige. “Stress maakt dat men meer hormonen als adrenaline en cortisol produceert, wat de aanmaak van testosteron juist tegengaat.”

Ook vrouwen kunnen na de overgang last hebben van een te laag testosterongehalte. Uiteraard is het niveau in hun bloed vele malen lager dan dat bij mannen, maar soms kan suppletie met dit hormoon gunstig werken op de energie en het seksleven.

Lees ook:Lijnen is goed voor de seks en andersom
Lees ook:Testosteron-creme maakt van oudere mannen weer seksgoden
Lees ook:Steeds meer vrouwen aan de testosteron als opkrikker van het libido
Lees ook:Testosteronpleister werkt in helft gevallen beter dan Viagra
Lees ook:Waardoor het libido van vrouwen het nulpunt bereikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>