Een orgasme tijdens de bevalling

Een rare kop boven dit bericht zou je denken. Immers: kindertjes krijgen gaat gepaard met een hoop pijn.

Hoewel seks en voortplanting alles met elkaar te maken hebben is het nou niet iets waar een vrouw in haar kraambed aan denkt.

Maar met de weeën komt ook oxytocine vrij in het lichaam.

Dit zogenaamde liefdeshormoon kan voor aangename gevoelens zorgen en zelfs voor een hoogtepunt. En een orgasme is weer pijnstillend…….

Het klinkt vrij ideaal, maar bij 0.3% van de vrouwen gebeurt het, blijkt uit onderzoek waarover is gepubliceerd in het vakblad SEXOLOGIES, European Journal of Sexual Health.

Net zoals bij seks wordt bij een geboorte de baarmoederhals gestimuleerd,maar ook de vagina en de clitoris. Bovendien treden er baarmoedercontracties op”, aldus professor Barry Komisaruk van de Rutgers University in New Jersey  in LiveScience. “Veel vrouwen zeggen dat contracties van de baarmoeder plezierig zijn tijdens seksuele stimulatie.”

Gynaecologe Dr. Christiane Northrup bevestigt dit. “Vergeet niet dat wanneer de baby door het geboortekanaal komt, hij exact dezelfde posities inneemt als de penis bij penetratie, wat eveneens tot een orgasme kan leiden.”

Daarom zou een bevalling dezelfde biochemische reacties in het lichaam van de vrouw geven als tijdens de seks.

Professor Komisaruk noemt als belangrijk voordeel de pijnstllende werking van een seksueel hoogtepunt, ook omdat orgasmes zich regelmatig herhalen en 10 tot 15 seconden kunnen aanhouden.

Waarschijnlijk klinkt het voor de meeste vrouwen (vooral zij die net bevallen zijn en nu wellicht op een zwembandje zitten) te mooi om waar te zijn. Maar omdat oxytocine tegenwoordig als medicatie kan worden toegediend is het wellicht toekomstmuziek.

Lees ook:Het belangrijkste orgaan bij een orgasme is je brein
Lees ook:Van een orgasme word je slimmer dan van sudoko
Lees ook:Het orgasme van een vrouw is net zo uniek als haar vingerafdruk
Lees ook:Vrouwen komen door masturbatie anders klaar dan door seks met partner
Lees ook:De helft van de NL vrouwen kan haar orgasme uitstekend acteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>