Na vulva-kliniek nu ook penis-poli geopend

Nadat vulvapoli’s een bekend begrip werden in Nederland, heeft nu de Leidse Roosevelt kliniek de eerste penispoli van Nederland.

Daar worden mannen met huidklachten in het genitaal gebied door een mannelijke dermatoloog behandeld.

De kliniek wil met deze speciale poli de drempel voor mannen verlagen om een arts te bezoeken met huidklachten aan de penis, anus of liezen.

Genitale aandoeningen zijn voor mannen een groot taboe. Mannen schamen zich, lopen lang met hun klachten door, uiten hun problemen nauwelijks of accepteren onterecht de aandoening.

De mannelijke genitale huidpoli is de eerste stap om het taboe te doorbreken en mannen een plek te bieden waar ze terecht kunnen met intieme problemen en vragen.

Dermatoloog dr. Roel Genders: “Een genitale huidafwijking is geen testosteron onderwerp. Als mannen het onderwerp al durven te bespreken met bijvoorbeeld een huisarts staan ze vaak na 15 minuten buiten met een recept of met een verwijzing naar diverse websites. Ik wil de mannen die te maken hebben met genitale huidafwijkingen persoonlijke zorg bieden en echt naar hen luisteren. Huidklachten aan de penis, scrotum, liezen en of anus kunnen veel impact hebben op het leven van mannen.”

Lees ook:Geld stinkt; je krijgt er genitale wratten van!
Lees ook:Tussen de middag even een orgasme-prik halen in Rotterdam
Lees ook:HPV-besmetting zorgt ook voor meer kankers aan vagina, anus en mond en keel
Lees ook:‘Hoi, Ik heb genitale herpes, hoe is het met jou?’
Lees ook:Deventer heeft Vulva – poli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>