Vroegtijdijdige zaadlozing wordt door huisartsen onderschat

Al eerder schreven we hier bij seks.blog over ‘De Snelle Jelles’.

Op dit moment de vaakst voorkomende seksuele klacht bij mannen en waardoor zowel zij zelf als hun sekspartner weinig bevrediging ondervinden.

De meeste huisartsen hebben onvoldoende kennis van deze premature ejaculatie (PE), ook wel vroegtijdige zaadlozing genoemd, en daarom behandelen velen van hen deze seksuele aandoening niet zelf.

Dat blijkt uit een onderzoek dat TNS NIPO uitvoerde in opdracht van Menarini Farma onder 200 huisartsen.

Huisartsen menen dat er bij driekwart van de mannen met PE een psychologische oorzaak is. Onderzoek wijst echter uit dat PE ook vaak een organische oorzaak heeft; een te lage activiteit van serotonine en andere transmitters in het centraal zenuwstelsel. PE is de meest voorkomende seksuele klacht bij mannen: 1 op de 5 mannen heeft last van.

De meerderheid van de huisartsen krijgt maar een beperkt aantal mannen met premature ejaculatie in de praktijk: gemiddeld minder dan 4 per jaar. Slechts een klein deel van hen behandelt de pati├źnten zelf. Een meerderheid van de artsen, zeker 58%, onderschat het aantal mannen dat last heeft van premature ejaculatie.

Prof. dr. M.D. Waldinger, neuropsychiater en hoofd van de praktijk Neuroseksuologie in Amstelveen en hoogleraar Seksuele Psychofarmacologie aan de Universiteit Utrecht, herkent de uitkomsten van het onderzoek uit de praktijk.

“Helaas zijn er nogal wat huisartsen die nog steeds te weinig kennis hebben over de oorzaak en behandeling van vroegtijdige zaadlozing. Van de 4 typen, berust de meest vervelende vorm op een functiestoornis van een neurotransmitter in de hersenstam, waardoor deze vroegtijdige zaadlozing met medicatie kan worden verholpen.”

Menarini Farma introduceerde recent Priligy® in Nederland. Priligy is het eerste geregistreerde medicijn voor de behandeling van PE en is geschikt voor gebruik door mannen in de leeftijd van 18 tot en met 64 jaar met het subtype primaire of secundaire PE. Het medicijn is alleen op recept verkrijgbaar en bevat de werkzame stof dapoxetine.

Lees ook:Snelle Jelle: ‘help, hij komt te vroeg klaar!’
Lees ook:Vroegtijdige ejaculatie is goed te behandelen met medicijnen
Lees ook:Priligy moet de te snelle jongens in bed helpen
Lees ook:Priligy: pillen voor de snelle spuiters
Lees ook:Schildklier-medicatie helpt de Snelle Jelles

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>