Mannen, doe de testosteron-check voor een penis die doet wat je wil!

Mannen hoeven geen erectiestoornissen te hebben om te kampen met een laag libido.

Er spelen nog heel wat andere factoren mee……

De Huffington Post zette alle seks-saboteurs voor mannen op een rijtje en wat je er aan kunt doen…

* Laat je testosteron-niveau checken
Een domper op de seksdrift is de zogenaamde andro- of penopauze. Deze kan o.i.v. dalende hormoonspiegels vergezeld gaan met verminderde seksuele prestaties, wegvallen van ochtenderecties, vermoeidheid, slecht humeur, erectiestoornissen en transpireren.

* Ontspan, maar niet met een fles
Mannen die vaak langdurig onder stress staan, produceren te veel cortisol. Deze stresshormonen verlagen de testosteronwaarden. Ook teveel alcohol en slaapgebrek heeft dit effect. In tegenstelling tot de lever kunnen de testikels niet herstellen van een zware periode.

* Vermijd teveel vrouwelijk hormoon
Ook chemicali├źn in onze omgeving die verdacht veel weghebben van het vrouwelijk hormoon oestrogeen, blokkeren de werking van testosteron. Een klein beetje oestrogeen is nodig voor libido en erectie, maar teveel is dodelijk. Xenoestrogenen zitten vaak in pesticiden, plastic zakken en verpakkingen. Experts raden mannen met een laag level aan om biologische groenten en vlees te eten en om blootstelling aan pesticiden en hormonen zoveel mogelijke te mijden.

* Zak niet door de weegschaal
Bij mannen met overgewicht, insulineresistentie of diabetes is de werking van oestrogenen helamaal dominant, wat testosteron uiteraard saboteert. Eet daarom langzame koolhydraten en suikers, zoals volle granen, haver, linzen, bonen, appels, bessen en rauwe of gestoomde groenten.

Probeer bij elke maaltijd eiwitten op te nemen. Een dieet rijk aan proteïnen stimuleert namelijk de aanmaak van testosteron. Zet daarom vis, noten, zaden en magere vleessoorten op het menu.

* Zink ja ja
Heel wat mannen die kampen met impotentie en onvruchtbaarheid blijken een zinktekort te hebben. Dit mineraal is (normaal) in hoge concentraties aanwezig in de mannelijke geslachtsklieren en in het sperma zelf. Het speelt een belangrijke rol in de vorming van de buitenste laag van de spermastaartjes. Vaak nemen mannen maar de helft van de dagelijks aangeraden dosis op. Zet daarom meer noten, eigeel, rogge en haver op het menu. Neem desnoods nog een extra zinksupplement.

* Bescherm je cholesterol
Dat klinkt gek, maar alle hormonen in het lichaam worden aangemaakt met cholesterol, dus we kunnen er niet buiten. Slik je dus cholesterolremmers of -verlagers, dan kan dit eveneens effect hebben op het testsosteronpeil en de gewilligheid van de penis. Extra vitamine E beschermt de goede cholesterol tegen schade. Ook hier is papegaaienvoer: zaden, noten en fruit goed, net als verse onbespoten groenten.

* Lat but not least: ‘Use it or lose it’ is het advies van de wereldberoemde sekuologe Dr. Ruth al jaren.
Naarmate we ouder worden, worden de vaten nauwer en door verkeerd cholesterol ook harder. En die bloedvaten worden nou juist beter van seksuele activiteiten. Mannen die 1x per maand of minder seks hebben, lopen bijna de helft meer risico op hart- en vaatziektes dan mannen die het 2 tot 3x per week doen. Dat geldt ook voor de prostaat: een aantal keren per week ejaculeren houdt problemen op afstand.

Lees ook:Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig
Lees ook:Steeds meer vrouwen aan de testosteron als opkrikker van het libido
Lees ook:Vrouwen willen vanavond om 11 uur seks!
Lees ook:Testosteronpleister werkt in helft gevallen beter dan Viagra
Lees ook:Waarom mannen en vrouwen op andere momenten seks willen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>