De allergevoeligste plekjes van een vrouw en hoe ze te beroeren

Canadese wetenschappers hebben exact uitgezocht welke plekjes van het vrouwelijk lichaam het heftigst reageren op prikkels.

Ze vergeleken de bekende vrouwelijke erogene zones met ‘neutrale’ zones zoals nek, onderarm en buik.

Daarover schrijven ze in The Journal of Sexual Medicine.

De onderzoekers testten 30 vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Zij moesten zich uitkleden, op een tafel gaan liggen en zichzelf bedekken met een laken.

Vervolgens maakten de wetenschappers gebruik van zachte aanrakingen, druktechnieken en trillingen om de meest erogene zones te bepalen. Elk gebied werd gedurende anderhalve seconde gestimuleerd. Daarna moesten de vrouwen beschrijven wat ze hadden gevoeld.

Uit hun antwoorden blijkt dat nek, vagina en onderarm het gevoeligst zijn als deze zachtjes worden aangeraakt. Hun tepelhof is dan het minst gevoelig.

De clitoris en de tepels zijn juist weer het gevoeligst als er druk wordt uitgeoefend. Dat heeft weinig tot geen effect op de buik of aan de zijkant van de borsten.

Gebruikt men trillingen, met bijvoorbeeld een vibrator, dan blijken eveneens clitoris en de tepels het gevoeligst te zijn.

De resultaten van dt onderzoek zijn vooral bedoeld voor de medische wereld, voor artsen die borstreconstructies en genitale operaties uitvoeren.

Lees ook:Masturbatie scanner toont dat vrouwentepels erogene zône zijn
Lees ook:Mannen hebben net zoveel erogene zônes als vrouwen
Lees ook:Een borst-orgasme: zo zit dat!
Lees ook:Clitoraal orgasme onder scan geeft nieuwe medische inzichten
Lees ook:Is de G-spot een UVO dan?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>