Trots op eigen lijf en lekkerder seks met naakt-yoga

Hip, relaxed, nieuw en vooral ‘bevrijdend’; naakte yoga.

Zowel mannen als vrouwen kunnen nu buigen, strekken en schudden terwijl alles lekker los hangt.

Slogan: accepteer datgene aan je lijf waar je niet zo tevreden over bent en accentueer die dingen waar je blij mee bent…….

Volgens de site van Yogastudio Bold Naked geeft het uitvoeren van yogaoefeningen in je nakie een ‘geweldig gevoel van vrijheid’.

De studio-eigenaren benadrukken dat de les is bedoeld om het (naakte) lichaam en de geest te verbinden, niet om enige vorm van seksuele spanning te ontwikkelen.

“Het beoefenen van naakte yoga bevrijdt je van negatieve gevoelens over je lichaam. Het stelt je meer in staat om jezelf te accepteren. Je raakt dieper verbonden met jezelf en de wereld om je heen”, zo luidt de cursushandleiding.

En ja, er is ook te lezen wat je moet doen in het geval van een erectie of (volgens Bold Naked ‘zeer zeldzaam’) een orgasme.

Daarover gesproken: yoga is een uitstekende manier om je seksleven te verbeteren. Behalve het acceptatieproces van je eigen naakte lichaam, kan oga kan de seksuele energie van mannen en vrouwen merkbaar verhogen.

* Yoga verbetert de bloedcirculatie. Bepaalde houdingen als ‘De arend’ stimuleren de bloedstroom naar het bekken, waardoor het er warmer en gevoeliger wordt en ons sneller seksueel doet opwinden.

* Yoga verstevigt alle spieren, ook die van de bekkenbodem. De spiersamentrekkingen worden er sterker door, wat het orgasme intenser maakt.

* Door het hoofd leeg te maken en concentratie op ademhaling, word je je meer bewust van jezelf en je eigen behoeften.

* Vrouwen die veel joggen hebben gespannen heupen en dijen wat de seks kan bemoeilijken. Yoga maakt de boel zachter, doordat het het bekken ontspant.

* Yoga-oefeningen stimuleren de chakra’s (de energielijnen van het lichaam) met bloed en levenskracht. Hierdoor ben je opener en krijg je meer zin in seks. Het maakt je een betere (bed)partner en een gelukkiger mens.

Op Imgur deelt Petter Hegre de ideale toestand van een gezond vrouwenlijf dat geen Victoria Beckham-skelet is, maar ook geen ongezond overgewicht mee hoeft te torsen.

Lees ook:Yoga voor nóg lekkerder seks
Lees ook:Een yogasme is een orgasme zonder jezelf aan te raken
Lees ook:Het vallei-orgasme: als je denkt dat de pot met seks op is
Lees ook:Yoga verbetert zin in seks bij vrouwen aanzienlijk
Lees ook:Een yogasme: klaarkomen in de lotushouding

1 Reacties // Reageer

One thought on “Trots op eigen lijf en lekkerder seks met naakt-yoga

  1. Ed

    Thuis doe ik de nodige oefeningen naakt en ik kan alleen maar zeggen, dat het heerlijk is. Helaas is er in de omgeving van Rotterdam bij mijn weten geen mogelijkheid om naakt aan yoga te doen of bij voorbeeld een andere tak van sport, terwijl sporten zonder kleding veel lekkerder aan voelt dan met zo’n halfbakken sportbroek. Ik hoop dat, ondanks de huidige preutsheid, hier snel verbetering in komt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>