Man breekt zijn penis op de bilnaad van zijn bedgenote

Eerder berichtte seks.blog over het feit dat mannen hun penis het vaakst breken wanneer ze vreemdgaan of seks hebben op ongebruikelijke plekken.

Afgelopen week gebeurde het met een 42-jarige Brit, toen zijn penis nogal hard in aanraking kwam met het perineum van zijn vrouw, het deel tussen de vagina en de anus.

KRAK……

Zo staat te lezen in een artikel van de New England Journal of Medicine.

De patiënt werd meegenomen naar de operatiekamer voor een spoedoperatie en de dag erna weer ontslagen.

Maar de hedendaagse mens is zodanig geëvolueerd dat hij het penisbotje, dat zijn oervaderen nog wel hadden, niet meer heeft.

Wat wordt er dan precies gebroken?

Daarop geven urologen Paul Verhagen en Simon Horenblas van het Erasmus MC antwoord in nrc.next.

Verhagen beschrijft de penis als een hydraulisch apparaat, die wordt aangedreven door gebruik te maken van vloeistof onder hoge druk. Zoals een graafmachine. “De erectie komt tot stand doordat bloed de zwellichamen instroomt”, legt hij uit. “Die zwellichamen hebben een stevig kapsel, ook wel: tunica albuginea.

Horenblas noemt het ‘de binnenbekleding’, wat stevig bindweefsel is dat het bloed goed in de penis houdt en de penis voldoende stijf houdt wanneer de zwellichamen vol lopen. “Als er een scheur in dat kapsel ontstaat, wordt dat een penisfractuur genoemd”, zegt Verhagen. Het met bloed gevulde zwellichaam loopt dan leeg. In de volksmond: een penisbreuk.” Deze blessure wordt ook weleens een ‘geknakte penis’ genoemd.

Zo’n kapselscheur kan gehecht worden, stelt Verhagen de mannelijke lezers gerust. “Het geneest meestal zonder problemen.” Wel kunnen erectieproblemen een gevolg zijn van dit letsel, vult Horenblas aan.

De meest klassieke oorzaak voor een penisbreuk is de vrouw van boven positie, ook wel de cowgirl genaamd.

Lees ook:MMA-vechter breekt penis tijdens seks met vriendin
Lees ook:Meer kans op penisbreuk bij overspel
Lees ook:Als ook de piemel een dagje ouder wordt….
Lees ook:Geknakte penissen door doggy-dansrage op Jamaica
Lees ook:Waardoor de mensenman zijn penis-bot verloor

1 Reacties // Reageer

One thought on “Man breekt zijn penis op de bilnaad van zijn bedgenote

  1. Dutch

    En hoe zit het dan met de mannen die hun penis (althans de basis) kunnen knakken zoals je ook je vingers kan knakken? Ik heb het per ongeluk wel eens gedaan en mijn erectie ging niet weg toen en sindsdien heb ik geen probleem om opnieuw een erectie te krijgen. Ik heb er wel eens naar gezocht op het internet en zag dat er meerdere mannen waren die het zelfs bijna elke keer deden als ze een erectie hadden. De reacties daarop waren algauw dat het een penisbreuk kan veroorzaken, maar is het niet zo dat als je een penisbreuk hebt, de penis zelf gebroken is i.p.v. de ”aansluiting” tussen penis en lichaam?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>