De penis van een mensen-man is sowieso groot: dus zeur niet

Natuurlijk willen kleine jongetjes het verste plassen en grote jongetjes de grootste penis hebben.

Maar mensenmannen (en misschien ook vrouwen) moeten ophouden met de kwestie ‘Does size matter?’, want in biologisch opzicht is het antwoord: NEE NEE NEE.

Kijkend naar de verhoudingen in de natuur hebben mensen vergeleken met andere primaten enorme piemels en dat heeft natuurlijk zo zijn evolutionaire redenen…..

Namelijk met de evolutionaire druk van voortplanting, aldus bioloog Darren Curnoe van de University of New South Wales in Australiƫ.

“Neem nou de chimpansees. Die mannetjes hebben een penis van gemiddelde lengte, maar wel weer grote testikels om veel sperma te produceren. Dat is omdat vrouwtjeschimps meerdere partners toelaten en dus ontstaat er een sperma-oorlog.”

Gorillamannetjes daarentegen hebben een kleine penis en ook kleine ballen. “Dat komt doordat het dominante mannetje (greyback) zo zijn privileges heeft”, vertelt Curnope. “Hij mag namelijk alle vrouwtjes uit de harem doen en dus is er geen evolutionaire noodzaak om een grote piemel hebben.”

De mensenman heeft een relatief grote penis en gemiddelde testikels. Een mogelijke reden is dat rechtop lopen de kroonjuwelen zichtbaarder maakte en vrouwen daardoor konden kiezen op basis van het formaat.

“Een andere verklaring is dat de penis functioneert als een soort van thermostaat die al lopend het lijf afkoelt dan wel opwarmt”, suggereert de Australische wetenschapper.

Mannen die onzeker zijn over hun piemel moeten volgens Curnoe dan ook dit weekend maar eens een bezoek brengen aan de dierentuin. Het feit dat een gorilla-man, 200 kilo zwaar en groot, slechts een klein slurfje heeft in vergelijking met hem, deed de bioloog namelijk nimmer meer twijfelen aan zijn eigen apparaat-formaat.

Kijk maar:

Lees ook:Vrouwen van mannen met grote penis gaan vaker vreemd!
Lees ook:Vrouwen willen bij onenightstand grotere penis dan in vaste relatie
Lees ook:Jonge Franse mannen door porno massaal ontevreden over hun ‘Jannen’
Lees ook:Grootse mannen hebben kleine ‘Jannen’
Lees ook:Man poƫtisch over zijn kleine penis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>