HartKliniek opent spreekuur voor seksvragen

HartKliniek Nederland, met vestigingen in Almere en Lelystad, opent het Seks & Cardiologie spreekuur.

Patiënten met hart- en vaatziekten kampen vaak met seksuele problemen. Ze zijn bang om (weer) seksueel actief te zijn, denken de inspanning niet aan te kunnen of gebruiken remmende medicatie.

Omdat seks vaak nog een moeilijk onderwerp is in de spreekkamer van de dokter……

Meer dan de helft van de mannelijke hartpatiënten heeft in meer of mindere mate erectieproblemen en ook veel vrouwelijke hartpatiënten ervaren seksuele beperkingen.

De oorzaak is meestal de manier waarop de verminderde conditie en de hart-en vaatziektes worden beleefd. Het kan gepaard gaan met depressieve gevoelens en angst. Mag het nog wel? Kan het nog wel? Gevoelens van angst en onzekerheid kunnen overheersen en seksuele activiteit belemmeren.

Mensen zijn vaak bang bij inspanning (weer) hartproblemen te krijgen. Daarnaast gebruiken hartpatiënten vaak geneesmiddelen die lust en erectie kunnen tegengaan.

HartKliniek start vanaf maandag 22 juni 2015 met het seks en cardiologie – spreekuur met een cardioloog in nauwe samenwerking met psycholoog, seksuoloog en een uroloog. Dit wordt vergoed via de zorgverzekering en iedereen is welkom, ook hartpatiënten die onder behandeling staan bij andere ziekenhuizen.

Lees ook:Seks lokt zelden hartinfarct uit
Lees ook:Seks in combinatie met hartproblemen
Lees ook:Mannelijke hartpatiënten willen meer aandacht voor seksueel functioneren
Lees ook:Sekstips voor (ex-) hartpatiënten – Pas op met overspel!
Lees ook:Koffie, poepen en seks: het zijn triggers voor een hersenbloeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>