Gelukkig hebben mannen geen penis-botje meer

Alle zoogdieren hebben em nog: het penis-botje.

Zelfs dicht bij ons staande primaten zoals de chimpansees zijn nog voorzien van een wervelkolom in hun piemel.

Gelukkig voor ons vrouwen, is het ding bij de mens in de loop der tijden weggeëvolueerd……..

Een penisbot kon namelijk schade aanrichten tijdens de geslachtsgemeenschap, waardoor oervrouwen weinig trek in seks meer hadden.

Wetenschappers maakten een vergelijkende analyse van de genomen van de mens, de Neanderthaler en de chimpansee. Ze identificeerden 37.251 genensequenties die wel bij primaten in het verleden voorkomen, maar verloren gingen bij mensen en Neanderthalers. Daarna concentreerden ze zich op de gebeurtenissen die geleid hebben tot duidelijke anatomische veranderingen bij mensen.

Zo ontdekten ze dat er 510 genen verloren gingen bij de mens, vaak genen die met zenuwfuncties of hormoonregulatie te maken hadden. Een daarvan is verantwoordelijk voor het feit dat de menselijke penis geen wervelkolom meer heeft. En dat zorgde ervoor dat mannen hun vrouwen beter konden stimuleren tijdens de seks.

De mens en de Neanderthaler gingen een ander evolutionair pad op dan andere primaten doordat zij steeds vaker als paar door het leven gingen. “Mensen ontwikkelden het systeem van de monogamie op lange termijn, waardoor ze anatomische veranderingen ondergingen”, aldus onderzoeker David Kingsley.

“Hierdoor hebben mannen geen wervelkolom meer in de penis, duurt de geslachtsdaad langer en zijn vrouwen langer seksueel ontvankelijk dan alleen in de periode rond de ovulatie.”

Illustratie: het penisbot van een walrus!

Lees ook:Mensenman heeft geen penisbot, omdat penetratie zo kort duurt
Lees ook:Waardoor de mensenman zijn penis-bot verloor
Lees ook:De Führer had maar ene bal
Lees ook:Is seks nou van God gegeven of van Darwin?
Lees ook:Lengte telt wel degelijk bij seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>