Waardoor de mensenman zijn penis-bot verloor

Amerikaanse wetenschappers toonden middels dna aan dat de heren in de oertijd uitgerust waren met stekels op hun penis.

Diezelfde onderzoekers legden bloot dat mensenmannen, net als katers, muizenmannetjes en chimpanseemannen ooit een penisbotje hadden.

Dit is in de loop der tijden verdwenen, maar er schijnt wel iets voor in de plaats te zijn gekomen, namelijk…………….. verstand!

Daarvan wordt bericht gedaan in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Nature’.

De genetici ontdekten dat een stukje dna ontbreekt bij mensen, wat nog wel aanwezig is bij chimpansees, makaken en andere primaten. Dat speelt mogelijk een rol bij de expansie van bepaalde stukken van de menselijke hersenen.

Aangezien mensen op anatomische, fysiologische en gedragsopzichten zeer sterk verschillen van andere zoogdieren is de genetische basis van de menselijke kenmerken veelal onbekend.

Door het complete genoom van de mens te vergelijken met dat van primaten en andere zoogdieren komen wetenschappers steeds meer evolutionaire verschillen op het spoor. Zo moeten mensenmannen hun klusje klaren met hun zwellichamen.

Er zijn 2 belangrijke theorieën waarom wij het penisbotje in de loop van onze evolutie zijn kwijtgeraakt, meldt KIJK. De eerste gaat erom dat in tegenstelling tot veel andere primaten bij de mens niet zichtbaar is of een vrouw ‘ontvankelijk’ is. Dat maakt het voor een man moeilijk om zijn vaderschap te verzekeren, tenzij hij met enige regelmaat seks heeft met dezelfde partner.

En een penis met zwellichamen is geschikt voor veelvuldige maar kortstondige seks. Andere primaten doen het alleen als het vrouwtje vruchtbaar is, maar dan voor lange tijd, zodat de concurrentie geen kans heeft. Voor zulke seks is een penis met een botje, die immers nooit verslapt, handiger.

Theorie 2 beweert dat het functioneren van de zwellichamen de gezondheid van een man tonen, waardoor een vrouw een fitte vent uit te zoeken. Mannen met zowel lichamelijke en/of geestelijke kwalen hebben immers snel last van erectiestoornissen.

Lees ook:Gelukkig hebben mannen geen penis-botje meer
Lees ook:Mensenman heeft geen penisbot, omdat penetratie zo kort duurt
Lees ook:Man breekt zijn penis op de bilnaad van zijn bedgenote
Lees ook:Eindelijk ontdekt: dus daarom komen vrouwen ook klaar!
Lees ook:Onze voorvaderen hadden tenminste stekels op hun penis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>