Neem vaker vagina in de mond!

Veel jonge vrouwen durven het woord ‘vagina’ niet hardop uit te spreken en raadplegen Dokter Google liever dan de huisarts.

En het woord vagina hardop moeten uitspreken bezorgt met name jonge vrouwen een hoop paniek…….

Dat blijkt uit onderzoek van Overian Cancer Action onder 1000 Britse vrouwen tussen de 18 en 24 jaar.

Bijna de helft zegt bang te zijn voor intieme onderzoeken. Slechts 17% zou zich bij de huisarts melden met vaginale klachten. Ruim de helft van de vrouwen zou eerst even googelen of om raad vragen bij haar moeder.

Maar wat volgens de onderzoekers écht verontrustend is, is het feit dat tweederde het woord ‘vagina’ niet eens hardop durft te zeggen. Ter vergelijking; van de vrouwen boven de 55 heeft slechts 11% moeit met dit woord en 68% zou bij vaginale problemen sowieso meteen een afspraak bij de huisarts maken.

“De terughoudendheid van jonge vrouwen om een arts te bezoeken baart ons zorgen, hetzelfde geldt voor het googelen van klachten. Dat is géén vervanging van goede medische hulp”, benadrukt een woordvoerder van Overian Cancer Action.

“Het is belangrijk dat vrouwen praten over íeder gezondheidsprobleem en zich comfortabel voelen tijdens een bezoek aan hun arts. Het woord ‘vagina’ hardop zeggen, doet niemand kwaad. Het vermijden van dit woord wel. Het risico is groot dat zo symptomen van een eventueel ernstige ziekte over het hoofd worden gezien. We willen niemand bang maken, maar het is belangrijk je hier bewust van te zijn.”

Lees ook:Dokter Google is populairder dan de vulva-poli
Lees ook:Vagina wassen met zeep verhoogt kans op hiv
Lees ook:Heel hard vagina roepen in China
Lees ook:Ook mannen kunnen pijn bij seks hebben
Lees ook:Vrouwen lullen niet over vaginale droogte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>