‘Schat, mag het licht uit?’ ‘Nee, juist niet!’

Veel vrouwen vrijen het liefst in het donker. Of op z’n hoogst met wat kaarsen of een schemerlampje ernaast. Mannen zijn echter visueel ingesteld en houden dus gaarne het licht aan. Maar dat is niet de enige reden. Het licht (kunst of echt) zorgt namelijk tevens voor hun beter functioneren tussen de lakens.

Onderzoek van de universiteit van Sienna heeft uitgewezen dat mannen beter presteren als ze in het spotlights staan, zo schrijft The Telegraph. De blootstelling aan helder licht, vergelijkbaar met daglicht, doet het mannelijk hormoon testosteron in het lichaam toenemen. De seksuele bevrediging was zelfs 3x zo goed. Of ook hun partners tevreden waren, is niet onderzocht.

De wetenschappers volgden 38 mannen met een laag libido. De helft daarvan kreeg elke dag een gezonde dosis fel licht. Twee weken lang gingen die mannen ‘s ochtends voor een half uur in een kamer met een lichtbox. Op het einde van de proef werd hun gehalte mannelijk hormoon gemeten. Degenen met de lichttherapie, hadden een opmerkelijk hoger testosteronniveau. Dat verklaart ook waarom er tijdens sommige maanden meer kinderen worden verwekt. De maand juni met de meeste lichturen is tevens de maand waarin het meeste kinderen worden verwekt.

Lees ook:Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig
Lees ook:De jacht op Roze Viagra
Lees ook:Denken en doen: seks onder de douche is populair
Lees ook:Donderdag is seksdag bij uitstek
Lees ook:Russische vrouwen gaan massaal naar de Pijp-Academie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>