Als je depri wordt na een orgasme

Bij een goed orgasme laat je letterlijk en figuurlijk even alles los en is je lichaam alleen met het genieten bezig, waardoor er in je hoofd weer allemaal stofjes worden vrij gemaakt die je over een langere tijd beter later voelen.

Dit is helaas niet bij iedereen het geval.

Er zijn vrouwen die na een bevredigende vrijpartij juist vervallen in sombere gevoelens, melancholie, een huilbui of zelfs lichte depressie.

Het heet post sex-blues of postcoïtale dysforie……………..

De Technische Universiteit van Queensland deed hier onderzoek naar dat is gepubliceerd in ‘International Journal of Sexual Health’.

Een test onder meer dan 200 jonge vrouwen toonde aan dat 33% weleens last heeft van postcoïtale dysforie, maar bij 10% was dit vaak tot bijna altijd het geval. Vrouwen voelen dan na de seks grote onrust, melancholie, (neiging tot) huilen, angst en/of prikkelbaarheid..

Ze kunnen niet aangeven waar deze gevoelens vandaan komen. “Het is absoluut niet dat ik niet van mijn partner hou of hij niet van mij”, aldus 1 van de vrouwen die hier mee behept is.

In eerste instantie werd gedacht aan vrouwen met een verleden van misbruik. Zij hebben vaak meer moeite met seks en willen dit bewust zowel als onbewust zoveel mogelijk vermijden.

Er werd echter in dit onderzoek maar een heel klein verband gevonden tussen misbruikte vrouwen en postcoïtale dysforie. Waarschijnlijk gaat het dus om een aangeboren aanleg.

Lees ook:Post sex blues: als je depri wordt na de daad
Lees ook:Kun je wel janken na het neuken? Dat is de post sex blues!
Lees ook:Seksverslaving en overspel in de hand met mindfulness
Lees ook:Een kwart van de 30′sters heeft nooit seks
Lees ook:Ook verliefde mannen hebben lekkerder seks

1 Reacties // Reageer

One thought on “Als je depri wordt na een orgasme

  1. maarten

    lekkr ik wil ….

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Post sex blues: als je depri wordt na de daad | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>