Libido-dieet

Hadden we vorige week nog een bericht over de afrodisiaca saffraan en ginseng, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat die je sekslust doen opdrijven; vandaag aandacht voor de DON’Ts op dat gebied.

Er zijn nogal wat voedingsgewoonten in de westerse wereld die je libido op een laag pitje zetten……..

Te weten:

SNELLE KOOLHYDRATEN
Teveel wit brood en andere geraffineerde koolhydraten kunnen je lustgevoel omlaag halen, zo beweert Helen Bond van de British Dietetic Association. Wit brood en aanverwanten (rijst, pasta, mie) laten sneller suikers vrij dan hun volkoren tegenhangers, waardoor je snel futloos wordt en geen energie hebt voor seks. Bovendien maakt te veel suiker dik, waardoor mannen meer oestrogeen en minder testosteron gaan produceren, met alle gevolgen vandien.

VERKOUDHEIDSMEDICATIE
Als je last hebt van allergie of een stevige verkoudheid, kunnen medicijnen je libido aantasten : vaak bevatten ze pseudo-efedrine of zogenaamde antihistaminica, die volgens een Canadees onderzoek niet alleen het libido ondermijnen, maar ook erectiestoornissen kunnen veroorzaken. Volgens de Britse specialist John Tomlinson is het effect niet ernstig, behalve bij wie al een fragiel libido heeft.

MEDICIJNEN TEGEN HOGE BLOEDDRUK
Bloeddrukpillen temperen je hartslag en bloedcirculatie, waardoor er ook minder bloed naar de genitaliën stroomt. De ergste varianten zijn de zogenaamde bètablokkers zoals propranolol en atenolol.

ANTI-DEPRESSIVA
Van het slikken van een anti-depressivum word je vlak. Bij ernstige depressie kan dit zeker nodig zijn, maar ook de andere behoeften worden afgevlakt. Zo is er vaak minder eetlust en keldert het libido enorm.

KININE
Volgens een onderzoek van Nigeriaanse wetenschappers verbonden aan de Universiteit van Lagos verlaagt de kinine, die o.a. tonic en bitter-lemon van het bittere smaakje voorziet, de hoeveelheid testosteron in het lichaam van de man. Ook zou dit de spermaconcentratie negatief beïnvloeden.

CRASHDIEET
Volgens de Britse arts Sarah Brewer is het ironisch dat vrouwen proberen zo slank mogelijk te zijn om aantrekkelijk bevonden te worden, terwijl te snel afvallen juist zorgt voor minder zin in seks. Als je in korte tijd meer dan 10% lichaamsgewicht verliest, gaat je lichaam in een soort alarmmodus. Je libido daalt, omdat het gebrek aan voedingsstoffen het lichaam een signaal geeft dat het niet geschikt is voor de voortplanting. Vaak stopt de cyclus ook.

HIER vind je de producten die je in je boodschappenkarretje moet mikken teneinde de seks-appetite van konijnen te verkrijgen!

Lees ook:Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig
Lees ook:Breg Hofstede: hoe het komt dat de pil je libido plat gooit
Lees ook:Veel medicijnen zijn dood in de pot voor libido
Lees ook:Waarom mannen en vrouwen op andere momenten seks willen
Lees ook:Stop met calorieën tellen, ga op orgasme dieet

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Libido-dieet

 1. Carla | Shake Dieet

  Snel afvallen zorgt voor minder zin in seks, terwijl lekker veel seks ook een mooie bijdrage kan leveren om af te vallen. Afvallen is niet alleen minder eten, maar natuurlijk ook meer bewegen! 15 min per dag fietsen of wandelen is al een mooi begin, maar 15 min seks kan natuurlijk ook nooit kwaad! :-)

    /   Reply  / 
  1. Hahaha

   Zeg maar wanneer :)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>