Een kwart van de vrouwen komt niet klaar

Enige tijd geleden deed de afdeling Seksuologie van het AMC een oproep aan vrouwen die moeilijk of niet goed kunnen klaarkomen.

Tot nu toe hebben zich al 410 vrouwen gemeld voor een onderzoek.

Het probleem is veel omvangrijker dan we denken, want maar liefst 1 op de 4 vrouwen krijgt geen of zelden een orgasme………

Zo meldt ons vanochtend De Telegraaf.

Voor het onderzoek wordt voor het eerst een methode getest om moeilijk klaarkomende vrouwen in een laboratorium tot een orgasme te brengen. Uit recente cijfers blijkt dat 26% van de vrouwen tussen de 19 en 69 jaar niet klaar kan komen of slechts af en toe. Ongeveer 10% ervaart dit ook als een echt probleem.

Volgens psychologe/seksuologe Ellen laan, universitair hoofddocent bij het AMC ligt het grootste probleem in een gebrek aan anatomische zelfkennis bij vrouwen. Dat heeft ze bemerkt tijdens haar behandelingen.

Ook weten vrouwen niet wat ze nu lekker vinden en hoe hun lust wordt opgewekt. Volgens Laan schamen vrouwen zich om dit met hun bedpartner te bespreken, terwijl mannen het juist fijn vinden om te horen.

Lees ook:Millennials worstelen met seks
Lees ook:“Neuken schat?” “Momentje, eerst wat neusgel”
Lees ook:Helft vrouwen weet vagina niet aan te wijzen
Lees ook:Vrouwen winden zich niet zo op over seksuele problemen
Lees ook:Merk jij of haar orgasme echt is of gefaked?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Een kwart van de vrouwen komt niet klaar

  1. Pingback: Hersenonderzoekster scant eigen orgasme | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>