Seks laat vrouwen gracieus oud worden

Vorige week klapten zowel Joan Collins als Jane Fonda uit de school, of liever gezegd uit hun slaapkamer over hun nog steeds gepassioneerde seksleven.

Jane zweert bij de testosteron als opkrikkertje en Joan heeft vanuit zichzelf nog voldoende libido. Seks laat beide dames op gracieuze wijze oud worden. O ja: en beiden hebben een jongere minnaar.

Ook al daalt de kwantiteit van de seks, de kwaliteit ervan neemt alleen maar toe bij het klimmen der jaren……..

Amerikaans onderzoek bevestigt de uitspraken van deze bekende ladies. Wetenschappers van de University of California San Diego bestudeerden 1235 Amerikaanse vrouwen tussen 60 en 89 jaar. Degenen die nog een prettig seksleven hebben, bleken ook op andere vlakken stabieler in het leven te staan.

Professor Wesley Thompson: “In tegenstelling tot eerdere hypotheses hangt seksuele tevredenheid niet aan een leeftijd. Oudere vrouwen die blij zijn met hun seksleven zijn ook tevredener over de kwaliteit van hun leven en de manier waarop ze verouderen. Veel senioren blijven van seks genieten. Dit is zeker het geval bij hen die lichamelijk en mentaal goed functioneren. Tevreden zijn over je seksleven, onafhankelijk van de frequentie, hangt nauw samen met de kwaliteit van leven. Hoewel we nog maar weinig kunnen zeggen over de oorzaak en de gevolgen in deze studie, suggereren de eerste resultaten dat tevredenheid op hte gebied van de seks andere psychologische aspecten van het verouderen positief benvloedt.”

En het advies van seksuologe Dr Ruth aan oudere alleengaande dames is: masturbeer meer!

Illustratie: De 3 gratiën Joan Collins (78), Jane Seymour (60) en Jane Fonda (73)

Lees ook:Ouwe Hollywood-diva’s koketteren met hun sexdrive
Lees ook:Seks bepaalt of je als gepensioneerde gelukkig bent of niet
Lees ook:Senioren & seks: kwaliteit en kwalitijd in plaats van kwantiteit
Lees ook:Joan Rivers (80) maakt sextape met ex Kim Kardashian
Lees ook:‘Als je grote tieten hebt, behandelen mensen je anders’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>