De positieve effecten van onenightstands en losse sekscontacten

Er zjn nogal wat onderzoeken en meningen die aantonen dat onenightstands of het als vrienden met elkaar naar bed gaan, schadelijk zouden kunnen zijn voor gevoels- en seksleven van mensen.

Maar het heeft juist ook z’n voordelen. Losse sekscontacten helpen om later betere keuzes te maken voor een vaste relatie…….

Psychologe Jocelyn Wentland van de University of Ottowa zegt dat de periode zonder vaste partner tussen de middelbare school en het huwelijk tegenwoordig vaak zo’n 10 jaar duurt. “Dat is een lange periode. Door dit soort losse relaties kunnen heel wat mensen toch seks hebben, wat niet slecht is.”

Ze bestudeerde daarvoor met haar team 23 studenten, waarvan 19 al eens een seksuele relatie hadden zonder verplichtingen, zonder hierbij negatieve gevoelens te hebben. De meesten begrepen hierdoor juist de nuance tussen losse seks en een echte relatie.

Er zijn diverse soorten ‘casual’ relaties. Je kunt seks hebben met een iemand die op al een vriend of bekende was: ook wel ‘friends with benefits‘ genoemd. En er is het seksmaatje: iemand die je voorheen nog niet kende, maar waarmee je wel regelmatig tussen de lakens duikt.

Belangrijk bij dit soort casual sex is de duidelijkheid. Dat de een er niet veel meer van verwacht dan de ander, adviseert Jocelyn Wentland. Spreek van tevoren goed af wat de beide intenties zijn, om te voorkomen dat het ingewikkeld wordt.

Hoe positiever deze ervaringen zijn, hoe groter de kans is dat deze persoon je helpt uiteindelijk de ware te vinden.

Lees ook:‘Friends with benefits’ hebben de lekkerste seks
Lees ook:De orgasmekloof: vrouwen komen bij onenightstands veel minder vaak klaar dan mannen
Lees ook:Seks-vriendschap mislukt 9 van de 10 x
Lees ook:Relatie is geen remedie tegen AIDS
Lees ook:Seks op de eerste date? Een aanrader!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>