‘Was het wel lekker schat?’ Over miscommunicatie in bed.

Het is 1 van de vreselijkste dingen die je aan elkaar kun vragen na een vrijpartij: ‘Was het wel lekker schat?’

Want als het goed is, heb je dat toch op z’n minst gemerkt aan elkaar.

Maar helaas staat het tussen de lakens ook bol van de misverstanden. Vaak uit angst, omdat sekspartners elkaar niet willen kwetsen.

Zo meldden we al eerder over vrouwen die met hun luide gekreun en geveinsde orgasmes de heren zo snel mogelijk aan hun trekken te laten komen of om het ego van hun minnaar overeind te houden.

Vrouwen hebben de naam, maar ook mannen doen weleens alsof. En ook bij hen is galant zijn 1 van de belangrijkste redenen. Mannen zowel als vrouwen spelen dus nogal eens wat toneelstukjes vanwege persoonlijke onzekerheden en/of om de partner niet te beledigen….

Ongeveer 60% van de vrouwen doet weleens net alsof ze een orgasme tijdens de gemeenschap of orale seks, zo blijkt uit onderzoek van Erin Cooper, seksuologe aan de Temple University te Philadelphia. Dat is veel, in ieder geval vergeleken met de ongeveer 25% van de mannen die toegeeft dat weleens gedaan te hebben.

Cooper constateerde dat deze vrouwen over het algemeen onzekerder zijn: “Het lijkt erop dat vrouwen die het moeilijk vinden om intiem te worden met anderen op sociaal-emotioneel gebied ook moeite hebben met intimiteit op seksueel gebied.”

De voornaamste reden is dat ze op een gegeven moment vinden dat het wel tijd wordt, maar als ze nog niks voelden, waren ze bang dat hun partner dat niet helemaal ‘normaal’ zou vinden. Op zo’n moment werd het dus tijd om met heftig kreunen te beginnen. Een kleinere groep vertelde dat ze een orgasme nabootsten omdat ze vonden dat er ondertussen wel lang genoeg gevreeën was. Ook dáár heeft Cooper gemengde gevoelens over, omdat gebrek aan aandacht voor elkaars wensen in bed, vaak zijn (negatieve) uitwerking heeft in het dagelijks leven. En daarnaast is er een minderheid die het doet om een écht orgasme op te roepen.

“Faken kan ook een manier zijn om emotioneel verbonden met je man te blijven. Als vrouwen te verlegen zijn om over hun opwinding te praten, is doen alsof een manier om het vrouwelijk ego te redden. Vrouwen die moeite hebben emotioneel contact te onderhouden, hebben het meestal ook moeilijk om op seksueel vlak contact te houden en vinden het lastig om anderen dicht bij hen te laten komen. Door te faken voelen ze zich vrijer van de partner en de seks. Het gevolg is echter wel dat ze zelden plezier ondervinden tussen de lakens en dat kan funest zijn voor de relatie. Een goede communicatie en werken aan vertrouwen en intimiteit helpen om de behoefte tot orgasmes faken te onderdrukken.”

Hoe partners elkaar soms ‘misverstaan’ in bed, maakt nu volgend filmpje op komische wijze duidelijk…

Lees ook:Waarom mannen ook weleens een orgasme ‘faken’
Lees ook:‘Een voorkeur voor geen schaamhaar is een pedofiele neiging’
Lees ook:Vrouwen faken orgasme om te voorkomen dat manlief vreemdgaat
Lees ook:Waarom vrouwen hun orgasmes veinzen
Lees ook:Vrouwen veinzen orgasme niet voor ‘s mans, maar voor eigen genot!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>