Hedendaagse 50-plussers en hun spetterende (riskante) seksleven

De 50′ers van nu lijken de nieuwe 30′ers. Ze zijn vaak moderner van opvattingen dan hun kinderen en doordat deze grijzende generatie massaal gescheiden is wordt er dan ook volop gedate en jawel geneukt.

Over de negatieve gevolgen daarvan, schreven we reeds eerder deze week.

Vandaag gaat het over de positieve sekservaringen van deze groep………

Ouderen hebben liever seks dan appeltaart, een ritje in een Porsche of een avondje Studio Sport, blijkt uit een enquête van PLUS MAGAZINE.

Het maandblad legde bijna 750 lezers vragen over hun seksleven voor. Ruim tweederde blijkt er plezier in te hebben. Dat resulteert in een meerderheid van ruim 60% die ‘het’ een paar keer per maand of vaker, doet. Verschil tussen 50′ers en 70′ers is er nauwelijks.

“70′ers hebben er eerder nog meer lol in”, weet redacteur Lenny Langerveld van PLUS. “Naarmate mensen ouder worden, krijgen ze meer met verlies en andere ellendige dingen te maken. Wat is het dan heerlijk dat je seksleven overeind blijft. Seks kost niks en je kunt erbij liggen, haha.”

Seksuoloog Peter Luesink ziet dat de ouderen van nu hun best doen om hun seksleven zo lang mogelijk bruisend te houden. “De huidige generatie 60′ers en 70′ers heeft de seksuele revolutie van de jaren ’60 meegekregen. Ze behoren tot de eerste generatie die op grotere schaal ontdekt dat seks plezierig kan zijn. Dat willen ze niet opgeven.”

Het doel van seks wijzigt enigszins op latere leeftijd. Lust en opwinding verschuiven wat naar de achtergrond. Seks draait meer om intimiteit en bevestiging van de relatie.

Dat betekent dus niet dat het minder leuk wordt: de meerderheid van de ondervraagden vindt juist dat ouder zijn voordelen heeft. 50-plussers voelen minder schaamte dan voorheen, ze zijn zekerder van hun lichaam en weten beter wat ze willen.

Lees ook:Vooral veel mannen van boven de 85 zijn seksueel nog actief
Lees ook:Seksleven 50-plussers vat weer vlam
Lees ook:Omroep MAX porno is een groeimarkt
Lees ook:Ouwe lullen vrijen onveilig
Lees ook:Onze zuiderburen doen het 5x per maand

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hedendaagse 50-plussers en hun spetterende (riskante) seksleven

 1. ellen

  Artikel over 50′ers en dan een plaatje erbij van een stel hoogbejaarden??

    /   Reply  / 
 2. Dirkje van Bennekom Auteur

  Hoe (hoog)bejaard de gezellige mensen op deze foto zijn, weet ik niet. Het onderzoek gaat over 50-plussers. Misschien zijn ze dus wel 100!

  Als ze het maar leuk hebben.
  Dirkje

    /   Reply  / 
 3. joop

  ik kan mij hier helemaal invinden in dit artikel

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>