Veel libido geeft meer seks, maar veel seks geeft ook meer libido

Deze week schreven we hier bij seks.blog al over het Nederlandse TV-format ‘Alle Dagen Seks’ dat vanavond zijn première beleeft in de Vlaamse versie.

Uit onderzoek van de programmamakers bleek 7 op de 10 Belgische koppels slechts 1 keer per week seks heeft.

“Die cijfers lijken mij zelfs nog redelijk optimistisch…”

Aldus de Vlaamse seksuologe Kaat Bollen, die ook aan de Nederlandse versie meewerkte.

“Veel wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat het realistische gemiddelde eerder rond 1x per 10 dagen ligt. Dat lijkt misschien weinig, maar dat komt omdat we vergelijken met de sociaal wenselijke standaard van 2 à 3 x per week. Daarbij vergeten de mensen dat dit een ideaalbeeld is dat in de praktijk slechts zelden voorkomt.”

Volgens klinisch psychologe Andrea M. Macari is regelmatig vrijen een manier om meer zin te krijgen. “Wanneer je regelmatig seks hebt, gaat ook het libido omhoog,” stelt ze. “Je ontwikkelt een soort verlangen dat er voordien niet was.”

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat seks niet altijd top hoeft te zijn. “Ik moedig koppels aan om ook ‘gematigde seks’ te hebben. Zo hou je een realistische standaard. Seks is zoals pizza, zelfs als de pizza niet geweldig is, blijf het nog steeds lekker.”

Verder kan seks ook de eigenwaarde van beide partners versterken. We verliezen onszelf soms zo in de dagelijkse beslommeringen, dat we onze eigen verlangens wegcijferen.

1 van de redenen dat we ‘s avonds niet meteen tussen de lakens duiken, zijn de vele verplichtingen. De kinderen moeten naar de muziekles, het eten moet klaargemaakt worden, … We hebben een heleboel andere prioriteiten die voorrang krijgen. En wanneer de was en de plas eindelijk gedaan zijn, ploffen we uitgeput in de zetel.

“De grootste tip die ik kan geven is gewoon de televisie uitzetten. In plaats van naar ‘Alle Dagen Seks’ te kijken, kruip je beter zelf samen in bed”, aldus Kaat Bollen.

We hebben allemaal wel eens geen zin, maar vaak helpt het om er desondanks gewoon aan te beginnen. “Zin in seks kan je zelf maken. Al wil ik wel opmerken dat ik daarbij altijd een onderscheid maak tussen geen zin en tegenzin,” vertelt Bollen. “De grote vraag is niet of je zin hebt, maar of je bereid bent om zin te krijgen.”

Tenslotte de seksgeheimen van de Vlaamse presentatrices Annelien Coorevits & Ann Reymen zelf:

Lees ook:Kaat Bollen assisteert Arie Boomsma bij ‘Alle Dagen Seks’
Lees ook:Wie wil er ‘Alle dagen seks’ met Arie Boomsma & Kaat Bollen?
Lees ook:Kaat Bollen en haar ‘Boek der Lusten’
Lees ook:Merendeel vrouwen scheert schaamhaar omwille van orale seks
Lees ook:Voor mannen is ‘alle dagen seks’ moeilijker dan voor vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>