Een orgasme zit niet altijd tussen je benen

Er zijn veel vormen van klaarkomen. Bij vrouwen nog meer dan bij mannen.

Maar er zijn orgasmes waarbij de primaire en secundaire geslachtsdelen helemaal niet in het spel zijn……

Het AD zette er 5 op een rijtje.

1. Het Duim Orgasme
Niet uit de duim gezogen, maar waar. Sinds een zwaar ongeluk met dwarslaesie tot gevolg kon Rafe Biggs vanaf zijn taille niets meer voelen, tot zijn vriendin hem een ‘thumbjob’ gaf. Vanaf dat moment deed zijn duim dienst als surrogaatpenis. Het fenomeen wordt een ‘orgasmetransfer’ genoemd. Een poging van de hersenen om zichzelf aan te passen aan de fysieke veranderingen door de bedrading als het ware opnieuw te leggen.

2. Het Brein Orgasme
Een spontaan orgasme krijgen, gewoon door er alleen maar aan te denken? Het kan! De hersenen worden niet voor niets het grootste seksorgaan genoemd. Tijdens een onderzoek aan Rutgers University werd aan de hand van hersenscans ontdekt dat vrouwelijke proefpersonen effectief in staat waren zichzelf een climax te bezorgen, zonder lichamelijke stimulatie. MRI-scans laten zien dat het spontaan orgasme gepaard gaat met activiteit in de hersenregio’s die corresponderen met de effectieve stimulatie van erogene zones. Wat je brein betreft, is het net zo goed als een levensechte vrijpartij.

3. Het Grote Teen Orgasme
In het geval van de anonieme mevrouw A. zorgde haar linkervoet 5 tot 6 keer per dag voor een plaatselijk orgasme. De bizarre afwijking ontstond na een medische ingreep. Tijdens het genezingsproces staken de ‘voetgasmes’ plots de kop op. Artsen vermoeden dat de operatie zenuwschade veroorzaakt heeft, waardoor bepaalde signalen door de hersenen worden aangezien als seksuele stimulatie. De orgasmes konden ontstaan na een gevoel van opwinding, maar ook gewoon uit het niets. Hoewel de sensatie enkel in de voet zelf voelbaar was, had de mevrouw ook de vaginale vochtproductie die gepaard gaat met een normaal orgasme.

4. Het Yogasme & Het Sporgasme
In het Engels worden vrouwelijke orgasmes die voorkomen tijdens het sporten of yoga beoefenen ‘coregasms’ genoemd omdat ze meestal ontstaan tijdens oefeningen die de kern van je lichaam en dus ook je buik- en bekkenbodemspieren trainen. Naast yoga en pilates, ontstaan ze ook bij touwklimmen, gewichtheffen, buikspieroefeningen en zelfs zwemmen. Hoe yogasmes precies ontstaan is nog niet helemaal helder. Eén theorie is dat de actie stimulerende druk op de clitoris zou zetten en dat er door de inspanning ook een verhoogde bloeddoorstroom is naar de vrouwelijke geslachtsorganen.

5. Het Bevallings Orgasme
Het klinkt vreemd dat een vrouw zin kan hebben in een orgasme op het moment dat ze een kind uit haar lijf moet persen, maar ongeveer 0,3% van alle bevallende vrouwen zou het meemaken, waarschijnlijk als gevolg van de druk op de bekkenbodemspieren.

Lees ook:Het belangrijkste orgaan bij een orgasme is je brein
Lees ook:Vrouwen gaan inderdaad ‘out of control’ als ze klaarkomen
Lees ook:Vibrator van de toekomst: redder van het vrouwelijk orgasme?
Lees ook:De G spot: vrouwen hebben em gevonden, maar de wetenschap nog niet
Lees ook:Het vrouwelijk orgasme werkt als pijnstiller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>