Oesters, chocolade en honing : hoe geil word je er echt van?

Regelmatig schrijven wij hier op seks.blog over afrodisiaca, oftewel eten en drinken die de lusten bevorderen.

Misschien moeten we schijven: voedsel dat ons het gevoel geeft in een betere sexmood te komen.

Want de wetenschap is keihard en prikt een aantal ballonnetjes door…….

Het onderzoek dateert van juli dit jaar, en werd gepubliceerd in het tijdschrift van The International Society for Sexual Medicine.

Chocolade
De bruine lekkernij bevat inderdaad ingrediënten die in verband worden gebracht met een hoog niveau serotonine in de hersenen, een stof die ons goed doet voelen. Maar een studie die een groep mensen vergeleek die chocolade at, met een groep die dat niet deed, toonde geen significante verschillen aan op lustopwekkend vlak.

Maca
Deze wortelsoort afkomstig uit de Andes is ook in poedervorm verkrijgbaar als veelbelovend voedingssupplement. Het onderzoek vond inderdaad veel studies die ook op seksueel vlak goede eigenschappen toeschreven aan maca: het zou mannen helpen bij erectieproblemen en seksuele lust bij vrouwen opwekken.

Honing
Lang werd geloofd dat dit het wondermiddel zou zijn om een huwelijk opnieuw leven in te blazen. Honeymoon zou zelfs zijn afgeleid van een eeuwenoude traditie waarbij jonge koppels een mengsel van honing en water drinken na hun huwelijk, om zo snel mogelijk een gezin te stichten. Maar er zijn niet genoeg bewijzen die aantonen dat honing ook daadwerkelijk als afrodisiacum werkt. Daarnaast wijzen de wetenschappers nog op het gevaar van ‘Mad Honey’, een soort die vooral in Turkije verkocht wordt onder het mom van seksuele lustopwekker. Deze speciale honing zorgt juist voor klachten, waaronder hartproblemen

Ginkgo biloba
Deze geneeskrachtige Chinese boom, waarvan extracten gebruikt worden om depressies of seksproblemen te behandelen vond een kleine bevestiging in een onderzoek, waarbij werd aangetoond dat het seksuele problemen bij zowel mannen als vrouwen zou oplossen.

Oesters
Deze zeebeestjes worden altijd gezien als hét middel om in de stemming te komen omdat ze veel zink bevatten, een mineraal dat je nodig hebt om testosteron te produceren. Ook van de aminozuren en serotonine in oesters werd lang geloofd dat ze een rol spelen in de lustgevoelens van mannen en vrouwen. Maar er is te weinig onderzoek die dat effect bevestigt. Helaas pindakaas.

Maar een placebo-effect is ook niet verkeerd natuurlijk!

Lees ook:Geen lust, maar last met mad honey
Lees ook:Wil je seks? Trakteer op zeebeestjes!
Lees ook:Mobiele telefoons wellicht toch boosdoeners bij erectiestoornissen
Lees ook:Dit is pas lustig eten
Lees ook:Gelukkig: Nederlandse vrouwen toch wel echt stout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>