Wat je links moet laten liggen als je vanavond nog seks wilt

Stress is natuurlijk de grote boosdoener waar het gaat om het inkakken van het seksleven.

Veel drukke 30′ers en 40′ers hebben last van dit fenomeen.

Maar naast stress spelen ook leef- en eetgewoontes een belangrijke rol voor ons libido.

Regelmatig schrijven we over afrodiasica, de lustopwekkende etenswaren, maar de gemiddelde drukke man en vrouw eten vaker zaken die hen letterlijk en figuurlijk de lust ontnemen……

Daarover schreeft het artsen-echtpaar Brian & Maria Clement ’7 Keys to Lifelong Sexual Vitality’.

De Top 5 van voedingsmiddelen waarmee je de confetti niet uit het plafond van je slaapkamer tovert:

1. SOYAMELK
Klinkt heel gezond, maar de sojaboon bevat plantaardige oestrogenen, wat de seksdrift drukt. Als je niet allergisch bent voor koeien- of geitenzuivel, kun je die beter (met mate) nuttigen.

2. FRIETERIE
Chips en patat (ook voorgebakken) bevatten transvetten, die de bloedsuikerspiegel in de war schoppen en lusteloos maken. Als je graag een frietje eet, snij dan zelf de aardappels en bak ze in zuivere olie. In de betere supermarkt liggen ook boerenchips, die geen transvetten bevatten.

3. ALCOHOLICA
Drank kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen, maar met teveel op doet ie het dezelfde avond al niet meer en op den duur doodt het de seksdrift bij zowel mannen als vrouwen.

4. GEMALEN BEESTEN
Vlees van bedenkelijke kwaliteit, dat vaak in hamburgers, supermarktgehakt, worsten, vleeswaren en hotdogs terechtkomt, bevat veel chemicaliën. Deze stoffen schoppen eveneens de hormonale huishouding in de war. Ga lekker naar de scharrelslager of nog beter: de biologische slager en kies voor 3-2-2, dat wil zeggen: 3x vlees, 2x vis en 2x vegetarisch per week.

5. ZOETHOUDERS
Snoepen kan best met mate, maar in verpakte koekjes zitten ~net als in veel ander kant en klaar spul~ ook al transvetten.  En van heel veel suiker nuttigen word je moe en jawel: lusteloos. Voor de choco-junks: eet de puurste chocolade die je kunt krijgen, boven de 70%. Daar zit meer cacao en minder suiker en vet in. Pure chocola is namelijk uitstekend voor de liefde.

Lees ook:En wat je niet in je karretje moet gooien als je flink van bil wil
Lees ook:Bak nu een pompoentaart. Je wordt er bloedjegeil van! (+recept)
Lees ook:Het libido-verhogende boodschappenlijstje
Lees ook:Tingeling: libido-ijsjes voor vrouwen
Lees ook:Dit is pas lustig eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>