Waarom mannen en vrouwen op andere momenten seks willen

Je hebt avondmensen en ochtendmensen. Uilen en leeuweriken. En dat geldt ook voor de seks, vaak ook binnen een relatie: hij wil ‘s ochtends en zij ‘s avonds.

De oorzaak ligt natuurlijk in de hormonen en meer specifiek het testosteron, dat bij mannen én vrouwen het libido regelt…..

Mannen hebben immers een piek aan testosteron als ze wakker worden: 25% tot 50% meer dan op andere momenten van het etmaal. ‘s Nachts wordt het grootste deel van het hormoon geproduceerd. Het resultaat is zichtbaar in een ochtenderectie en een flinke goesting. Het effect wordt zelfs nog groter als de heren goed geslapen hebben.

Vrouwen produceren daarentegen maar een fractie van testosteron, anders hadden zij ook haar op hun borst gehad, en er wordt ‘s nachts ook niet echt meer geproduceerd. ‘s Ochtends heeft zij dus hele andere behoeftes. De piek van vrouwen ligt aan het eind van de middag. En daarnaast hebben vrouwen ook meer nodig om zin te krijgen.

Ook stress heeft invloed. Hoe hoger het niveau van het stresshormoon cortisol, hoe minder zin mensen zullen hebben in seks.

Een stevige workout heeft daarentegen een positief effect op het libido. Maar een van de belangrijkste factoren bij vrouwen is het zelfbeeld. Als zij zich aantrekkelijk voelt, zal ze veel sneller zin hebben in seks.

Lees ook:‘s Ochtends voor zessen is het moment suprême
Lees ook:Gruizig van granaatappelsap
Lees ook:Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig
Lees ook:Ochtend-, middag- of avond-seks?
Lees ook:Pharmaceutische industrie werkt aan combi anticonceptie-/lustpil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>