Klaarkomen werkt als drugs gebruiken: het is verslavend

Bovenstaande lezende zult u denken: ‘dat wisten we toch al’. Maar volgens nieuwe inzichten zijn sex and drugs and rock ‘n roll allemaal even lekker, allemaal even verslavend, maar ook allemaal slecht voor je.

Een orgasme is eigenlijk helemaal niet zo goed voor de mens……

Ik heb het niet bedacht, maar volgens Marina Robinson is het zo. Ze is wetenschapper en auteur van ‘Cupid’s Poisoned Arrow’.

Ze deed jarenlang onderzoek naar seks en seksuele hoogtepunten en kwam tot de conclusie dat die laatsten werken als drugs en een mens daarom erg chagrijnig wordt wanneer die daarna weer een tijdje zonder zijn seksuele dope (lees: orgasme) moet.

Net als een afkickende junk zijn mensen na bevredigende seks een tijd lang prikkelbaar, overgevoelig, defensief, meedogenloos, apathisch, aanhankelijk en hyperactief, volgens Robinson. En dat duurt elke keer weer 2 weken. Behalve als je non-stop wil/kan klaarkomen, brengt het weinig goeds.

Wat meespeelt is het gevoel van falen wanneer het een keer niet lukt om tot een climax te komen. Dan ligt een vicieuze cirkel op de loer. Door de druk die men zichzelf oplegt, wordt het nog lastiger om klaar te komen. Je móet scoren immers, maar seks is geen wedstrijd.

Klaarkomen is dus volgens Robinsons theorie helemaal niet zo gezond als we altijd dachten. Sterker nog: het zou je seksleven en relatie slecht beïnvloeden. Haar advies is tantra-seks en met name karezza. Die zijn beiden niet gericht op klaarkomen.

Lees ook:Klaarkomen in een MRI-scan van Universiteit Groningen levert nuttige ontdekking op
Lees ook:Het hoogtepunt, een orgasme, klaarkomen: wat is dat nu eigenlijk precies?
Lees ook:Metropolis: het vrouwelijk orgasme wereldwijd
Lees ook:Klaarkomen in de sportschool
Lees ook:De pretsigaret werkt uiteindelijk niet in bed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>