Hoeveelheid seks in een relatie wordt bepaald door de vrouw

Ik heb weleens een hele mooie vrouw horen zeggen: ‘Als we als vrouwen altijd op de mannen zouden wachten, was het menselijk ras allang uitgestorven.’

Eerdere studies toonden allemaal aan dat mannen vaker seks willen dan vrouwen en dat ze ook vaker het initiatief nemen. Daarom zeggen ook wetenschappers dat de dames de touwtjes in handen hebben.

De hoeveelheid seks die een koppel heeft staat los van het karakter en het temperament van de man. Maar dat van de vrouw is dan ook des temeer doorslaggevend…..

Dat blijkt uit onderzoek van psychologen Andrea L. Meltzer en James K. McNulty van de universiteit van Florida onder 278 pasgetrouwde heteroseksuele stellen.

Die laatsten hielden allemaal om een seksdagboek bij over de frequentie en de mate van bevrediging. Ook legden de deelnemers een persoonlijkheidstest af, waarin karaktertrekken als nauwkeurigheid, de mate van pleasen van de ander, avontuurlijkheid, extraverte en omgaan met problemen getoetst werden.

Hoe avontuurlijker zij is en hoe liever ze anderen pleziert, hoe vaker een koppel vrijt. De persoonlijkheid van de man daarentegen, is geen voorspeller qua seksfrequentie.

De tevredenheid over het seksleven is echter een ander verhaal. Daarbij waren de persoonlijkheden van beide partners doorslaggevend. Wie slecht reageert op negatieve gebeurtenissen, is minder blij met zijn of haar seksleven. Mannen met een open geest zijn doorgaans ontevreden, terwijl dit bij open vrouwen juist niet het geval is.

De onderzoekers melden wel dat de resultaten niet representatief zijn voor alle paren in alle fasen van een relatie, omdat deze ‘proefkonijnen’ nog in hun wittebroodsweken zaten.

Lees ook:Intieme seks houdt relatie spannend
Lees ook:Midlifers weten alles over seks al
Lees ook:Vinden vrouwen de maat van de penis belangrijk?
Lees ook:Het aantal vrouwelijke orgasmes is een graadmeter
Lees ook:Panorama onderzoekt clich├ęs over mannen en seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>