Op welk moment in haar cyclus heeft een vrouw het liefste seks?

Apps waarmee vrouwen hun vruchtbaarheid kunnen bijhouden, worden steeds populairder. Daarmee valt niet alleen bij te houden wanneer ze het beste zwanger kunnen worden; het volgt tevens de gemoedstoestand, de frequentie en de kwaliteit van het seksleven.

De makers van Glow hebben die data nu geanalyseerd en dat levert interessante weetjes op.

Canadese vrouwen hebben om te beginnen meer dan de helft meer seks dan de gemiddelde Glow-gebruiker. Maar, dat heeft gevolgen: de Canadese vrouwen worden 21% sneller zwanger. Ook in Australiƫ en de Verenigde Staten ligt de seksfrequentie hoog. In Latijns-Amerika, waar je veel temperament verwacht, ligt dit juist 4% lager dan gemiddeld.

Het libido van een vrouw is tijdens de menstruatie het laagst. Vrouwen melden ook dat hun humeur ook anders is en dat heeft ook een invloed op de sekslust. Dit loopt tot een week na de ongesteldheid.

12 dagen na de menstruatie hebben vrouwen het vaakste seks. Ze genieten er het meest van op de laatste dag van hun cyclus: dag 28. Het gelukkigst zijn vrouwen op dag 15 en 16, halverwege dus en op het moment dat ze al enkele keren van seks genoten.

Lees ook:Dubbel vuurwerk
Lees ook:Op het libido van vrouwen is geen peil te trekken
Lees ook:De pil: vaak de dood in de pot voor haar seksleven
Lees ook:Wereldwijd wordt steeds minder aan anticonceptie gedaan
Lees ook:2014: huishoudfolie, boterhamzakjes en latex handschoenen als condooms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>