Lesbische vrouwen komen vaker klaar dan hetero-vrouwen

Lesbische vrouwen beleven meer orgasmes dan heteroseksuele vrouwen, bleek al uit diverse onderzoeken. De wederzijdse stimulatie die vrouwen elkaar geven is daarbij de crux…..

Zo blijkt uit nieuw onderzoek van het AMC, waarover is gepubliceerd in het Tijdschrift voor de Seksuologie. 150 hetero- en 150 lesbische vrouwen van rond de 39 jaar oud vulden een onlinevragenlijst in. Zij hadden gemiddeld 4 jaar een relatie met een man of vrouw en zijn alleen hoogopgeleid. Het artikel is gebaseerd op een masterscriptie van oud-UVA-student Bonne van Rees. UvA-docent Mark Spiering en psycholoog-seksuoloog Ellen Laan van het AMC waren bij het onderzoek betrokken.

“Lesbische vrouwen weten beter wat hun partner fijn vindt tijdens de seks, omdat ze uit hetzelfde lichaamsperspectief denken en beleven”, aldus verklaart Spiering. Maar het zou ook kunnen dat vrouwen onderling beter kunnen bespreken wat ze fijn vinden. “Daarnaast is heteroseksuele seks, waarbij de man penetreert, voor vrouwen vaak niet de meest opwindende vorm van seks.”

Bij lesbische vrouwen duurt de seks langer, gemiddeld 55 minuten versus 35 minuten bij heteroseksuele vrouwen. Toch denkt Spiering niet dat het de verantwoordelijkheid van de man is om vrouwen vaker tot een orgasme te brengen. “Vrouwen moeten beter communiceren, hoe moeten mannen anders weten hoe de seks voor de vrouw is? Het is echt een gedeelde verantwoordelijkheid”, zegt hij.

Lees ook:Lesbiennes komen vaker klaar dan hetero-vrouwen
Lees ook:Waarom lesbische vrouwen vaker en intenser klaarkomen
Lees ook:Lesbische vrouwen zouden mannen seksles moeten geven
Lees ook:Vrouwen verklappen: het gemiddelde nummertje duurt 10 à 14 minuten
Lees ook:La vie d’Adèle en alles wat je weten wilt over lesbische seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>