Vrouwen willen avondseks, mannen willen ochtendseks

We schreven hier op seks.blog al eens een pleidooi voor ochtendseks, maar het is nog steeds zo dat 9 van de 10 vrijpartijen in de avonduren plaatsvinden. Dat heeft vooral met vrouwen te maken. Mannen zijn grotere liefhebbers van de lusten bij het ochtendgloren, blijkt uit onderzoek van grote mensen speelgoedwinkel Lovehoney onder 2300 stellen.

Het libido van vrouwen piekt rond 23.21 uur, terwijl mannen gemiddeld  al zo’n 15 uur eerder paraat staan, namelijk om 07.54 uur. Mannen hebben de meeste zin tussen 06:00 uur en 09:00 uur morgens tegenover slechts 11% van de vrouwen. Die laatsten komen pas ‘s avonds op stoom op het onpraktische tijdstip tussen 23:00 uur en 02:00 uur, maar dan is nog amper 16% van de mannen ervoor te porren.

Tweederde van de vrouwen en de helft van de mannen willen wel evenveel seks als hun partner, maar door de week komen er bij de meesten grote verschilllen in het libido naar voren. Zo gaven mannen, niet verbazingwekkend, aan een constante sexdrive te hebben, terwijl het bij vrouwen erg afhankelijk is van hun stemming.

Hoewel er over het algemeen dus grote verschillen zijn in seksritmes, slagen de meesten er wel in een partner te vinden bij wie het wat meer synchroon loopt, aldus Richard Longhurst, van Lovehoney.

Lees ook:Mannen worden bloedjegeil van de nakende winter
Lees ook:Alle mannen onderschatten het libido van hun vrouw
Lees ook:De beste seks heb je in de namiddag!
Lees ook:Het beste tijdstip van de dag voor seks: plan een siësta!
Lees ook:Hoogbejaarde mannen willen meer seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>