Het baarmoederhals-orgasme is heel speciaal

Seksuologe Olivia Bryant zegt dat de meeste vrouwen geen fijne band hebben met hun cervix oftewel baarmoederhals. “Het is een soort onbekend universum dat het ontdekken waard is. Veel vrouwen associëren dit lichaamsdeel met kanker, uitstrijkjes en bevallingen. Niet met plezier. Maar dit heeft de baarmoederhals niet verdiend.”

Want als we de baarmoederhals stimuleren komt er DMT vrij. Dit is de belangrijkste component van de geestverruimende plantaardige geneesmiddelen zoals ayahuasca. Sterker nog: bij het juist stimuleren ervan kunnen vrouwen een heel speciaal orgasme bereiken. Zo vertelt Bryant in Time Magazine ONLINE

“Het is een langdurig proces. Voor de meeste vrouwen is de cervix gevoelloos. Een groep vrouwen voelt ook een soort pijn bij aanraking, wat voorkomt dat ze die plek aanraken. Maar deze pijn toont ook aan dat zij hun lichaam veel te weinig aandacht geven. Veel vrouwen denken bij seks nog steeds dat ze zich moeten aanpassen, een ouderwetse manier van denken die helaas nog steeds voorkomt.

Bryant geeft door middel van video’s en lessen vrouwen les om meer vertrouwt te raken met hun eigen lichaam. “Omdat vrouwen hun lichaam leren ontspannen met onze oefeningen en diep adem halen tijdens de seks, ontstaat er dankzij de hormonen oxytocine en serotonine een ontspannen staat van opwinding die uren kan duren. Daardoor versoepelt ook de pijnappelklier, die het fijne stofje DMT vrijgeeft. Bij een clitoraal orgasme voorkomt prolactine juist dat proces. Het is dus eigenlijk een bepaalde mix van hormonen.

In een interview dat Merlijn Knol voor haar Her Way Podcast had met Bryant vertelt ze dat het stimuleren van de baarmoederhals op veel manieren kan: met de penis van een mannelijke partner, met sekstoys of met je vingers.

Ze ziet deze vorm van klaarkomen zelfs als een politieke daad. “Het gaat mij om de soevereiniteit, de verantwoordelijkheid van zelf-liefde. De vrouwen met wie ik werk, melden dat ze nu heel andere beslissingen te nemen. Vrouwen hebben jaren gevochten voor hun rechten. En nu gaan ze nog een stap verder. Het is een vorm van lichaamsgericht feminisme. In de jaren ’70 werd de clitoris bevrijd. Dat was belangrijk voor vrouwen om een onafhankelijke relatie met seksualiteit te krijgen. Nu bevrijden we de cervix, zonder daarbij de clitoris te vergeten.”

Lees ook:Een borst-orgasme: zo zit dat!
Lees ook:Grote borsten commercial geweerd
Lees ook:Masturberen als medicijn tegen ontstekingen, diabetes en eenzaamheid
Lees ook:Hobbels in de weg naar het vrouwelijk orgasme
Lees ook:Het libido-verhogende boodschappenlijstje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>